Miltä sinusta tuntuu kun ajattelet tulevaisuuttasi? Millaisia suunnitelma sinulla on? Kuulutko niihin ihmisiin, joilla on monen monta ihanaa suunnitelmaa, odottamassa toteutusta ja oikeaa aikaa? Et malttaisi odottaa huomista päivää ja sitä,mitä kaikkea huominen tuo tullessaan?

Vai kuulostaako tämä sinusta vieraalta? Haluan muistuttaa sinua siitä, että tämä päivä ja nykyinen tilanteesi ei määritä sinua. Sinussa on kaikki se voima, millä pystyt muuttamaan tilanteesi paremmaksi ja elämäsi myönteisemmäksi. Jos tunnet nyt, että sinulla on haasteita oman elämäsi perusasioiden hallinnassa, niin sinä voit tehdä muutoksen.

Pyydän sinua miettimään elämää silloin, kun sinulla on kaikki se, mistä olet haaveillut. Sinulla on terveys, turvattu taloudellinen tilanne, ystäviä ja mahdollisesti perhettä ympärillä. Sinulla on työ, missä viihdyt ja mukavia harrastuksia. Turvallinen koti. Olosi on varmasti aika mukava kun mietit tätä, ehkä hymyilet ja kasvosi lihakset rentoutuvat.

Mikä sinun nykytilanteessasi on erilaista? Onko joku kohta, minkä seurauksena rypistät kulmiasi ja leukasi kiristyy. Raha? Ihmissuhteet? Työ? Terveys? Kaikki nämä tärkeitä asioita. Pääsetkö kiinni siihen, mitä voisit tehdä, jotta pääset hyvään olotilaan? Mikä muuttaisi tilannetta?

Itse uskon vahvasti siihen, että positiivinen asenne ja usko tulevaisuuteen vie pitkälle. Varsinkin silloin kun on vaikeaa ja tuntuu, että kaikki kaatuu päälle. Tällöin on mielestäni ensi arvoisen tärkeää muistuttaa itselleen, että paremmat ajat tulevat ja asioilla on tapana järjestyä.

Kerron sinulle tarinan omasta menneisyydestäni ja siitä, minkä vuoksi minä uskon siihen, että jokainen meistä voi tehdä muutoksen omaan elämäänsä. Tilanteessa missä hyvänsä. Ja tiedän, että sinä voit tehdä muutoksen myös, uskon sinuun.

Minä kasvoin kotitaloudessa, jossa unelmia ei saanut olla eikä kunnianhimoa saanut näyttää eikä pyrkiä parempaan. Koulunkäyntiin ei kannustettu ja siitä ei oltu millään tapaa kiinnostuneita.  Huolehdin omasta koulunkäynnistäni ensimmäisestä luokasta lähtien, kukaan ei kysynyt läksyjen perään ja kysynyt, tarvitsenko jossakin apua tai tukea. Itse oli pärjättävä, harrastaa ei saanut ja koko elämä oli äärimmäisen kontrolloitua ja tarkoitus oli lähinnä eristää minut muista ikätovereistani. Miksi, en tiedä. Lukioon en olisi saanut mennä,koska siihen ei ollut varaa ja kuka kuvittelen olevani, kun haluan korkeakoulututkinnon. Koko nuoruuden kuulin sitä, että ei minusta ole mihinkään ja rahaa ei ole mihinkään. Raha oli äärimmäisen negatiivinen asia, sitä ei ollut ja rikkaat olivat halveksittuja. Rikkaat olivat joko syntyneet kultalusikka suussa, riistäneet köyhiltä tai huijanneet jotenkin. Tämä oli minun elämää.

Hyvin todennäköisesti minä olisin jossakin vaiheessa alkanut uskoa tätä viestiä, mitä minulle kerrottiin ja olisin luovuttanut. Olisin päässyt peruskoulusta rimaa hipoen ja tulevaisuuteni olisi ollut aivan erilainen, kuin mitä siitä tein. Mitä odotettavaa minulla olisi ollut? Eihän huominen ole yhtään parempi kuin nykyhetki ja minähän olen yhtä huono joka ikinen päivä, miksi yrittää ja enhän minulla ole varaa edes opiskella. Olisin hyvin helposti voinut vain kadehtia, jopa vihata, niitä, kenellä oli taloudellinen vapaus ja rahaa tehdä mitä haluaa.

Käänsin tämän kuitenkin päinvastaiseksi. Mitä minä voin tehdä, jotta tilanteeni muuttuu? Mitkä ovat minun taloudelliset tavoitteeni? Mitä kaikkea minä haluan saavuttaa? Minä voin muuttaa tämän, mistä aloitan?

Koska rahaa oli hyvin vähän, hankin itselleni kesätyötä ja säästin ja tienasin rahaa lukiokirjoihin ja hyvään laskimeen. Tein töitä joka ikinen kesä ja säästin. Koulumenestys oli kohtuullista ja sain painaa valkolakin päähäni minua tyydyttävin arvosanoin ja hain oikeustieteelliseen. En kuitenkaan päässyt opiskelemaan yliopistoon ensi yrittämällä ja lähdin ulkomaille välivuotta viettämään. Tämä oli pelastukseni, minulla oli rahaa menolippuun ja lähdin. Siitä alkoi uusi elämä, mikä kantaa vielä tänä päivänäkin. Pääsin pois myrkyllisestä ympäristöstä ja ihmisistä, vapauteen ja sain kokea kuinka omat siivet kantavat!

Onnekseni olen saanut syntymälahjana vahvan, päättäväisen ja positiivisen luonteen. Rohkeuden haaveilla ja puhua ääneen tavoitteistani. Anna itsellesi lupa haaveilla ja asettaa tavoitteita! Kaikki mitä täällä sanon,on sitä mihin uskon ja minkä mukaan elän. Olen kiitollinen kaikesta, mitä minulla on. Kova työ palkitaan ja positiivinen asenne ratkaisee! En ole katkera menneisyydestäni, sen avulla osaan arvostaa joka ikistä päivää lahjana ja kaikkia läheisiä ympärilläni, se on minulle menestystä parhaimmillaan! Elän runsaudessa joka ikinen päivä ja odotan huomista iloisin ja luottavaisin mielin.

Nyt kysyn sinulta, mitä sinä voit tehdä oman paremman huomisen eteen? Missä tarvitset apua tai tukea? Mitkä ovat sinun haaveesi?

Uskon sinuun ja huomiseen!