Voiko näin sanoa neljäntoista päivän kokemuksella vuodesta 2019? Toisen mielestä ei ikinä ja toisen mielestä toki! Ehkä arvaat, niin kuulun jälkimmäiseen ryhmään.

Moni sanoa samaa, että huomaa tässä vuodessa huikeat muutokset energiassa. On hyvä mieli, rohkeutta ottaa muutoksen askelia, mutta ennenkaikkea kyse on vastuunottamisen ajasta. Otamme vastuun siitä mitä olemme tehneet ja kohdanneet. Ja päästämme irti. Päästämme irti siitä mikä pitää meitä paikallaan, jumissa, lukossa ja turvattomana. 

Sitä kaikkea on uusi energia. Hyvä polte sisimmässä, mikä kertoo muutoksesta. Mitä se sitten ikinä kenellekin on. Ja voit olla varma, että päätöstäsi tullaan matkan varrella hieman testailemaan, mutta menneet vuodet ovat sinua valmistaneet tähän kaikkeen. 

Go time baby. 

Tein suurta luopumistyötä monestakin asiasta ja ilmiöstä vuoden 2018 lopulla, olin valmis päästämään irti ja kantamaan myös oman vastuuni. Koska joskus on vaikea myöntää sitä, että on ehkä toiminut vastuuttomasti. Tai yli-kontrolloinut ja sen seurauksena uuvuttanut sielunsa vereslihalle. Tai ollut liian mukavuudenhaluinen mikä näkyy taloustilanteessa. Tai ollut aivan liian kova itselleen ja se on tuonut monta haitallista piirrettä arkeen. Tai ollut liian kiltti ja nyt olet tilanteessa, missä on laitettava rajoja paikalleen ihan urakalla. 

Mielestäni vastuussa on jotain niin ihanaa. Silloin sä (ja minä. Me!) otat ohjat omiin käsiisi ja tunnustat tietyt tosiasiat ja tämän tiedon ja ymmärryksen kautta voit ja osaat toimia toisin. Sitä on se vastuunkanto, käytöksen ja ajattelutavan muutos näissä tilanteissa. 

Omalta osaltani tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että olen huomattavasti tarkempi ajankäytöstäni, taloudestani, jaksamisen johtamisesta ja siitä, että voin hyvin ja olen onnellinen. Koska nämä eivät ole ulkoistettavia asioita. Vaan minusta lähtöisin olevia.

Olen muutaman vuoden kipuillut sen kanssa,että mikä on riittävä määrä työtä. Koska rakastan työntekoa ja tekemisen meininkiä. Mutta omilla ehdoillani. Ja nyt kantani on vahvistunut siinä, että sovin parhaiten vaihteleviin ympyröihin ja siihen, että arkeni on viikottain erilaista. Tämä vaatii tosi tarkkaa kalenterin johtamista ja joka päivä se ei onnistu, mutta jo se, että annan itselleni luvan olla multi-passionate entrepreneur (Marie Forleon sanoin) ja toteuttaa itseäni eri projekteissa. Tämä on ihanaa! 

Tuntuu kuin olisin tullut kotiin. Siltä tämä vuosi tuntuu, todentotta. Sen vuoksi tämä on paras vuosi ikinä. On ihana olla kotona. Silmät tuikkivat vanhaan tapaan, hymy on herkässä ja askel kevyt. Toivottavasti sinäkin koet jotain tämän suuntaista. Monet ovat suurien muutoksien äärellä tänäkin vuonna. Mä ymmärrän mitä käyt läpi, aikamoinen mylly käyty viime vuosien varrella. Pystyt muutokseen ja vastaukset kyllä löytyvät, kun olet sydän auki ja valmis kuulemaan niitä ja sen jälkeen valmis toimimaan.

Tämä on rohkeiden ihmisten aikaa. Just sun aikaa. Ja sen vuoksi tämä on paras vuosi ikinä. 

Tämä on sun vuosi. Rohkeita askelia sun vuoteen.