Marika Roth

Kun mietit, että kenet tilaat edustamasi organisaation tilaisuuteen puhujaksi tai kouluttajaksi, haluat tietää henkilöstä enemmän. Tietenkin!

Olen Marika Roth, puhuja, kouluttaja ja tietokirjailija, jos muutamalla tittelillä itseäni kuvailen. Perustin yritykseni vuonna 2015 ja olen näiden vuosien aikana kouluttanut ja valmentanut 1500+ aloittavaa ja toimivaa yrittäjää oman liiketoiminnan ydinkysymysten äärellä. Aloitin business coachingin aikana, jolloin oli vain liikejohdon konsultteja, ei – valmentajia. 

Olen saanut olla tekemässä valmennusalaa tunnetuksi Suomessa. Kirjoitin alan ensimmäisen naisyrittäjille suunnatun työkirjan, Menestyjän Bisnespakin® (Tammi, 2018) ja olen ilokseni saanut todistaa, kuinka yrittäjyys on kasvava trendi ja moni saa toteuttaa sen kautta omaa luovuuttaan ja arvojaan, joko päätoimisesti tai sivutoimisesti.

Koulutustaustani on taloushallinnon tradenomi, NLP Master ja minulla on valmentamisen perustutkinto. Olen kouluttautunut valmentajan ammattiin paljolti kansainvälisten opettajien johdolla ja teen työtäni sujuvasti myös englanniksi. 

Tein 7+ vuotta työuraa rahoitusmaailmassa ja vaikka minulla oli syyni lähteä sieltä pois, nautin edelleen suunnattomasti rahoituskuvioiden miettimisestä, mikä toki on auttanut asiakkaitani. Ilonsa kullakin!

Vaikken enää tarjoa palveluvalikoimassani valmennuspalvelua, tyylini tehdä työtäni on hyvin oivalluttava ja tilaa antava, eli valmentava. Minulle toisen tsemppaaminen ja rohkaiseminen on aina tullut kuin itsekseen joten on enemmän kuin luonnollista, että teen tätä nykyisin työkseni.

Yrittäjyyttäni varmasti sävyttää sen, että olen 90-luvun laman lapsi ja olen todistanut kun kotitilamme toiminta jouduttiin ajamaan alas,lihakarja lastattiin teurasautoon, pellot lohkottiin vuokralle ja loppujen lopuksi tilamme myytiin voudin vasaran kopautuksella. Joten yrittäjyys ei ollut minulle vaihtoehto, ainostaan turvallinen vakityö asiallisen koulutuksen kylkeen, se oli suunta.

Yllämainitut asiat nivoutuvatkin oman työni keskiöön: kun ihminen ymmärtää paremmin, miksi ajattelee ja toimii tietyllä tavalla, hän pääsee muutoksen ytimeen kiinni ja myös vahvistamaan jo toimivia rakenteita. Tämä kaikki vaatii rehellistä kohtaamista itsen ja tehtyjen päätöksien suhteen, avoimuutta tutkia vaihtoehtoja ja rohkeutta luopua, vahvistaa ja/tai aloittaa uuden rakentamista. 

Filosofiani on ”walk the talk” eli teot puhuvat puolestaan. Edellä mainittu on tarkoittanut omassa yrittäjyydessä perhettä kohdanneen, melko suuren ja puhumattoman, trauman purkamista, haitallisten rahauskomusten, menestyksen pelon ja epäonnistumisen pelon työstämistä. Uskallusta kokeilla, ottaa taloudellisia riskejä ja kantaa vastuu myös epäonnistuneita kokeiluista. Ja ennenkaikkea, kiittää itseä onnistumisista ja siitä, miten hyviä ihmisiä on ympärilleen saanut. 

Rakastan arkea ja sen vuoksi työni keskiössä on toimivan yrittäjän arjen rakentaminen, jokaisen itsensä näköiseksi. Rikas arki tarkoittaa itselleni sitä, että voi hyvin, läheiset ihmissuhteet ovat kunnossa ja tuovat enemmän kuin ottavat ja työssä on merkityksellisyyttä, mitattavia tuloksia ja onnistumisia. Kolme viimeksi mainittua ovat asioita, joita sparraan. Mikäpä on parempaa kuin nähdä ihmisiä, ketkä johtavat omaa elämäänsä ja saavat iloa jokapäiväisestä arjestaan! 

Yrittäjyys ei ole sinänsä vaikeaa. Siihen liittyy vain monta osa-aluetta ja varsinkin alussa, kun ei ole kokemusta oman liiketoiminnan johtamisesta, vuori voi tuntua suurelta. 

Oma missioni on madaltaa kynnystä yrittäjyyteen, faktatiedon ja myös yrittäjän henkisten ominaisuuksien kirkastamisen avulla (arvot, missio, visio, motivaatio). Ja sitten tietenkin se, miten saadaan ideasta liiketoiminta, eli ne asiakkaat ja rahavirrat. Monta asiaa, monta kulmaa yrittäjyyteen. Näistä puhun, kirjoitan ja koulutan. 

Joten ota rohkeasti yhteyttä, jos tuntuu siltä, että voisin toimia puhujana, oivalluttajana, innostajana tai kouluttajana juuri teidän tarpeisiin.

Ja koska se rikas arki, niin nykyisin minulla on elämää myös työn ulkopuolella. (Hello arvot!) Olen ollut äiti vuoden ajan ja se jos mikä on muuttanut katsontakantaa moneen asiaan, myös yrittäjyyteen. Olen vaimo, sisko, ystävä, sohvanvaltaaja bullmastiffin ylpeä mama. Inspiroidun Lapin luonnosta, yrittätarinoista, aidoista keskusteluista ja siitä, kun näen reippautta ja rohkeutta. Rakastan korvapuusteja, joten jos niitä on tarjolla, arvotan sen korkealle. En juo kahvia, mutta mustaa teetä menee kuppi kaupalla. 

Olen myös ikuinen oppija, huomenna tiedän enemmän ja teen parhaani tänä päivänä. Ja se on myös asiakaslupaukseni, teen parhaani. Usein se riittää enemmän kuin hyvin. Olen oppinut keskittymään asioihin ja teemoihin, mitkä toimivat. En taatusti ole kaikkea kaikille, enkä edes kaikkien mieleen. Mutta heille, jotka ovat mieli avoinna, sydämessä toive rohkaistua kohti omaa unelmaa, olen enemmän kuin tarpeeksi ja he ovat turvassa kanssani. Ja se on työni ydin. 

Kiitos paljon, kun luit tänne asti ja odotan, että olemme yhteydessä! 

Kuulemisiin,

Marika