Marika Roth Ky on kohta kaksivuotias. Halusin tehdä tässä vaiheessa pienen tilinpäätöksen menneestä ja kertoa hieman tulevasta. On niin paljon kerrottavaa ja joku on pitänyt minua paikallaan ja en ole tulevaisuuden linjauksista paljoa puhunut. Nyt on siis täydellinen aika tälle tilinpäätökselle.

Jotta ymmärretään nykytilaa, katsotaan pieni askel taaksepäin… syksyyn 2015. Tuona syksynä olin tehnyt todella suuren muutoksen ja olin päättänyt noin 7 vuoden työurani rahoitusmaailmassa. Hyppy tuntemattomaan oli suuri, se oli hieman pelottava, mutta moninverroin innostava. Pääsin olemaan omien aikataulujeni valtiatar ja koin suunnatonta riemua vapaudesta, tulevaisuuden mahdollisuuksista ja matkasta, mikä oli edessäni.

Yritystoimintani oli silloin osittain erilaista, osittain samanlaista. Pankkiuran jälkeen oli loogisin askel lähteä kohti talousvalmentajan uraa ja siihen keskityinkin ensimmäiset kuukaudet. Myönteinen starttirahapäätös käsissäni suunnittelin verkkosivuja, valmennuksia ja fiilistelin tulevaa. Voin rehellisesti sanoa, että talousvalmennus ei saanut sydäntäni sykkimään innosta eikä se saanut innon energiaa nousemaan minussa. Se oli kuitenkin tuttu maailma, minkä koin hallitsevani hyvin ja pääasia työssäni toteutui, sain auttaa ihmisiä. 2015 en vielä puhunut ääneen siitä, kuinka suuri jano minulla oli auttaa ihmisiä. Ei, se oli niin pehmeä arvo ja ei sopinut mielestäni kovaan bisnesimagoon, mikä oli helppo luoda. Oli helppo jäädä vanhaan rooliin, vaikka muutos oman henkisyyden äärellä oli koko ajan käynnissä ja minulle avautui päivä päivältä mielenkiintoisempi maailma kaikkine lakeineen, mahdollisuuksineen ja energioineen. Näistä en kuitenkaan puhunut, jotten menettäisi kasvojani. Nämä uskomukset ovat olleet hyvin voimakkaina mukanani.

Kevät 2016, olin laittanut toimiston Riihimäelle rakkaan ystäväni ja valmentajani toimitilan yhteyteen ja pidin valmennuksia. Koko ajan tajusin enemmän ja enemmän, mitä minun pitäisi tehdä: auttaa ihmisiä näkemään oma potentiaalinsa ja antaa työkalut oman mielenlaadun koodaamiseen. Halusin entistä enemmän tehdä työtä kunnianhimoisten naisten kanssa, lady bossien, kanssa ja olla auttamassa heitä loistamaan vielä paremmin. Puhuin ja opetin valmennuksissani vetovoiman lakia, manifestointia ja kannustin ja rohkaisin asiakkaitani näkemään oman potentiaalin. Näkyikö tämä ulospäin? Ei muuten kun pieninä blogipostauksina missä raotin asiaa silloin tällöin. Imago oli edelleen sama,vaikka se tuntui kovin, kovin vieraalta.

Kesä 2016. Sain valmennettavakseni ensimmäisen yrittäjyyskurssin: vihdoin tuntui, että olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Siellä tutustuin ihmisiin, ketkä puhuivat kanssani samaa kieltä. Loppujen lopuksi yrittäjyyskurssi oli hieman erilainen kuin oli tilattu ja koin niin suurta intoa ja onnea kurssilaisten energiasta ja matkasta. Osan kanssa olemme tänä päivänäkin tekemisissä ja olen siitä todella onnellinen. Kesällä sain valmennettavaksi myös erään ihmisen, josta leikkimielisesti käytän nimitystä ”mallioppilaani”. Hänen loisto, potentiaali ja energia ovat huikeita ja tulemme kuulemaan hänestä vielä paljon hyvää. Olin koko ajan enemmän oman osaamisen ja omien lahjojen ytimessä, sain ihmiset luottamaan itseensä ja he tekivät muutoksia omiin elämiinsä. Samaan aikaan astuin itse koko ajan kohti omaa aitoa minää ja aloin puhua ääneen manifestoinnista ja universimin lakien mahdollisuuksista. Samaan aikaan päässäni kirkui ääni ”älä, menetät kaiken uskottavuutesi!”. Se ääni oli turhan kova.

Syksy 2016. Valmensin monta yrittäjyyskurssia. Ajattelen lämmöllä näitä kaikkia ihmisiä. Koko ajan minulle vahvistui se, mitä minun pitää tehdä: yhdistää pehmeä henkisyys ja kova bisnes. Opettaa näitä molempia. Näyttää ihmisille, että heistä on mielettömän suuriin asioihin. Näyttää heille oma potentiaali ja auttaa ottaa ensimmäiset askeleet kohti sitä. Mitä enemmän puhuin tästä upeasta universimista ja kaikista sen tarjoamista mahdollisuuksista… sitä enemmän olin kotonani. Marika Roth Ky täytti 1 vuoden ja olin onnellinen tästä virstanpylväästä.

Talvi 2017. Tämä talvi oli rankka. Sairastuin jo loppusyksyllä kun valmensin rakennuksissa, missä oli selkeitä ongelmia sisäilmassa. Tein työtä ja olin koko ajan puolikuntoinen. Poltin kynttilää molemmista päistä kun en ymmärtänyt hidastaa, hellittää kontrollista ja kuunnella kehoani. Samaan aikaan johdin myös erästä järjestöä ja taakka tuntui aika suurelta. Talvi opetti avun pyytämistä, sen vastaanottamista ja oman kehon kuuntelua.

Kevät 2017. Palauduin pikku hiljaa sairastelusta, voimani olivat kuitenkin loppu. Olin innoissani siitä, että olin vihdoin keksinyt sen, mitä haluan opettaa ja tein päivittäisen valmennustyön lisäksi verkkokurssia. Joudun koko ajan elämään sen äärellä, että sietäisin omaa keskeneräisyyttä ja kaikki ei mennyt ihan putkeen. Jouduin ostamaan uuden verkkokurssialustan, jouduin näkemään omia virheitäni paljon ja oppimaan armollisuutta. En aio valehdella ja sanoa, että vastoinkäymiset pelkästään opettavat. Olin niin väsynyt, että olin puhaltamassa pelin poikki. Nyt on helppo katsoa taaksepäin ja ymmärtää, että kapasiteetti on luonnollisesti vähissä kun ei saa henkeä, mutta silloin en sitä ymmärtänyt. Talvi ja kevät 2017 on mielessäni aika mustana. Mutta kaikesta selvitään.

Kesä 2017. Vietin kesäkuun alun San Franciscossa ja Napa Valleyssa. Tämä matka muutti kaiken. Osallistuin Natalie MacNeilin järjestämään bisnesretriittiin, missä pääsin kahdeksi päiväksi istumaan oman yritystoiminnan ja oman itseni äärelle. Sain nauttia mielettömän kauniin ja voimakkaan luonnon energioista ja kohtasin paljon asioita, joita olin vältellyt. Kohtasin omaa väsymystä ja sitä, etten ollut kuunnellut kehoani. Käsittelin pettymyksiä, mitä sairastumiseen ja väsymykseen liittyi. Kohtasin pettymyksiä omien rajoittavien uskomusten hidastettua matkaani. Ja sain niin uskomattoman lämpimän vastaanoton ja tukea. Selkäni suoristui, aloin puhua itselleni eritavalla ja otin taas askeleen kohti lähemmäs, minua. Muistin sen toiveen ja unelman, mikä minulla oli ollut omasta tyttöjen talosta. Muistin myös sen, miksi olin lähtenyt tekemään omaa yritystoimintaa: halusin auttaa naisia löytämään oman voiman ja  oman potentiaalin. Enää en suostunut perääntymään tästä, päätin yhdistää kaiken osaamiseni. Olin laittanut ehdotukseni kirjasta muutamalle kustantajalle ja Tammi tarttui tähän. Unelmani uuden ajan yrittäjien bisnesoppaasta oli edennyt ja saanut ilmaa siipien alle. Kirjani, Menestyjän Bisnespakki™ ilmestyy Tammen kustantamana tammikuussa 2018.

Syksy 2017. Aloitin loppukesästä oman yritystoiminnan lisäksi hanketyön, missä valmennan päivittäin nuoria. Saan tehdä päivittäin työtä nuorten kanssa, keillä oman elämän suunta ja oman elämänhallinta on tässä vaiheessa heikolla pohjalla. Heidän kanssaan pääsen valmennustyön ytimeen, aitouteen ja läsnäoloon. Nuoret opettavat minulle valtavasti päivittäin ja siitä saan paljon virtaa työhöni oman yrityksen parissa. Nyt on tasapaino. Olen suunnattoman kiitollinen siitä, missä olen nyt.

Mutta mitä tulee tapahtumaan talvella 2018?

Jos jonkin olen menneistä ajoista oppinut on se, etten enää suunnittele liikoja. Maailmalla on tapana heittää opetuksia tielleni ja nyt suurin oppi on ollut kontrollista luopuminen. Uskallan luottaa itseeni ja kaikkeen ympärilläni. En ole yksin, vaan minulla on valtavat universumin voiman ympärilläni ohjaamassa oikeaan suuntaan. Niinkuin meillä jokaisella on, jos haluamme niin uskoa.

Olen jatkuvasti oman vaiston kuuntelun äärellä. Jatkuvasti opin siitä lisää ja osaan kuunnella vaistoani enemmän.

Ja tämän tiedän varmasti: 

  1. Menestyjän Bisnespakki™-työkirja ilmestyy tammikuussa 2018. (Ennakkotilauksen voit tehdä tästä)
  2. Opetan sitä, mitä minun pitää opettaa: haluan olla mahdollistamassa sen, että luovat ihmiset: valmentajat, taiteilijat, graafikot, valokuvaajat, kauppiaat, auttajat, parantajat, kirjailijat, kampaajat, meikkaajat, jooga-opettajat ja kaikki ketkä tuntevat olevansa luovia… ottavat johdon omasta liiketoiminnasta. Mitä enemmän voimaannumme oman toiminnan äärellä ja johdamme sitä aidosti ja oikeasti, sitä vaikuttavampaa toimintamme on. 
  3. Haluan kannustaa ihmisiä ajattelemaan isosti. Kunnianhimo on kaunis sana ja kaunis asia kun tarkoituksena on tehdä hyvää ja auttaa. Siinä ei ole mitään pahaa, ahnetta ja egoististä silloin, kun tarkoitus on hyvä.
  4. Suuntani menee entistä enemmän henkiseen valmennukseen: jalat tukevasti maassa, pää pilvissä ja kädet siipinä… aika moni asia voi silloin onnistua. Kun uskallamme luottaa siipiemme voimaan. Äiti maa ottaa kyllä lempeästi vastaan jos tulee pieniä notkahduksia matkaan. Tärkeintä on kuitenkin uskaltaa.

Tässä siis pieni tilinpäätös 2-vuotisjuhlan kynnyksellä.

Matka jatkuu vielä ja on mielenkiintoista nähdä mitä kaikkia mahdollisuuksia ja ovia avautuu. Ja samalla monia varmasti sulkeutuu. Olen valmis siihen. Ymmärrän hyvin, että kaikki ihmiset eivät halua ottaa vastaan opettamiani asioita ja ettei viestini resonoi kaikkiin. Se on tosi ookoo.

Olen kuitenkin vielä enemmän varma kuin ikinä tähän asti, että voin auttaa niin montaa naista nousemaan omaan voimaansa ja omaan potentiaaliin. Heidän takia tätä teen. Ja tulevaisuudessa mukaan tulevat myös tytöt. Joka ikinen voimaantunut nainen auttaa omaa perhettään, lähipiiriään ja yhteisöön niin paljon. Tällä tavalla saamme maailmasta hieman paremman paikan.

Me pystymme tähän siskot, pystymme tuomaan lisää valoa ja hyvää energiaa ympärillemme. Uskon sinuun valtavan paljon. 

Rakkaudella,