Monet haaveilevat yrittäjyydestä vielä ollessaan palkkatyössä. Työelämä on muuttunut hurjasti viimeisen kymmenen vuoden aikana ja tehokkuutta ja tuloksia vaaditaan enemmän kuin koskaan. Voi olla, että oma työ ei enää tunnu omien arvojen mukaiselta vaan se kuluttaa ja vie paljon enemmän energiaa kuin koskaan aikaisemmin. Ilo on hävinnyt tekemisestä ja olo on jatkuvasti väsynyt ja riittämätön.

Kuulostaako tutulta?

Ymmärrän asiaa molempien silmälasien läpi: yritysten pitää yrittää pysyä kilpailukykyisinä ja kuukausipalkkaa vastaan täytyy tehdä enemmän. Ja toisaalta työntekijän näkökulmasta tilanne saattaa näyttää siltä, että vähillä ja ehkä riittämättömillä työkaluilla pitäisi tehdä ennätystulos. Ristiriitahan tässä on.

Ristiriita rupeaa helposti syömään yksilöitä. Osa puskee entistä kovempaa eteenpäin, osa kokee lamaantuvansa ja osa herää ajattelemaan, miltä elämä näyttää tutun työn ulkopuolella. Nämä herääjät alkavat miettiä omaa elämäänsä aivan uusiksi. Nämä herääjät pohtivat sitä, mitä he oikeasti haluaisivat tehdä. He alkavat nähdä mahdollisuuksia ja miettivät sitä, mihin kaikkeen heistä olisi.

Jos hyvin käy, he saavat sivutoimiluvan työpaikaltaan ja aloittavat sivutoimisen yrittäjyyden. Ehkä heistä tulee valmentajia hyvinvoinnin ja henkisyyden saralla, ehkä personal trainereita, ehkä tuote-edustajia, kauneudenhoidon tekijöitä, käsityöläisiä… heistä voi tulla mitä vain he haluavat ja mitä kohden heidän sydän sykkii. 

Heistä tulee sivutoimisia yrittäjiä.

Sivutoiminen yrittäjä kasvattaa omaa osaamistaan, asiakaskuntaa ja omaa rohkeuttaan työllään. Mitä kauemmin sivutoiminen yrittäjyys pyörii, sitä enemmän alkaa herätä kaipuu hypätä kohti täyspäiväistä yrittäjyyttä.

Silloin mieleen nousee huoli siitä, kuinka pärjää taloudellisesti?

Kuinka kasvattaa omasta mielenkiinnon kohteesta, ehkä ”harrastus” statuksella olevasta sivutoimisesta yrittäjyydestä elinkeino?

Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon?

Miten omat siivet saa kantamaan?

Miten uskaltaa tehdä loikan kohti yrittäjyyttä, kun silloin luopuu kuukausipalkasta, työsuhde-eduista ja työterveydestä?

Paljon kysymyksiä ja monella meistä on lainoja, mitkä pitää maksaa. On lapsia, ketkä pitää ruokkia. On oma terveys, mistä pitää huolta. On monta asiaa, mihin huomiota menee ja pelkäät, miten aikasi ja energiasi riittää oman yrityksen kasvattamiseen.

Ei siis ihme… että jäädään paikoilleen. Ja aina se ei ole huono asia. Joskus on oikeasti tarpeen tutkia ja varmistaa oman kassan kestävyyttä. Tämä mahdollistaa sen, ettei yrittäjyyteen tarvitse lähteä selviytymis-asenteella, vaan rennommin. Tässäkin siis, puolensa ja puolensa.

Monella sivutoimisella yrittäjällä on esteenä myös se, että yrittäjyyden asiat eivät ole tuttuja ja yrittäjyys tuntuu vieraalta ja hieman pelottavalta. Koska siitä ei tiedä tarpeeksi ja siitä ei puhuta mitenkään positiivisesti. Riskit on olemassa, on myös oma ylpeys mikä saattaa kokea kolauksen jos epäonnistuu.

”Ehkä on parempi lopettaa haaveilu ja olla realisti.”

Vai. Olisiko mahdollista kerätä hieman oppia ja aloittaa oman yritystoiminnan suunnittelu niin, että se tulee kantamaan. Selvität itsellesi kristallin kirkkaaksi sen, miksi teet, mitä teet?

Ketä autat?

Miten autat?

Mihin tarpeeseen vastaat?

Miten tavoitat asiakkaasi?

Ovatko asiakkaat valmiit maksamaan siitä, että heidän ongelma/tarve/haaste ratkaistaan? 

Näillä kysymyksillä päästään jo hurjan pitkälle. Sen jälkeen sinun on viestittävä näistä selkeästi ja jatkuvasti. Uskottava omaan tekemiseen ja omaan osaamiseen ja siihen, että pystyt auttamaan juuri sinulle oikeita asiakkaita. Tämä on myyntiä ja markkinointia.

Myynnin ja markkinoinnin lisäksi yrittäjyyteen kuuluu taloushallinnon asiat ja perus ymmärrys niistä. Hallinnollisia asioita, mitä olisi hyvä tehdä kuukausitasolla. Vakuutuksia ja riskien hallinta. Yrityksen kehittämisen suunnitelmaa.

Paljon kaikkea. Mutta ne eivät ole monimutkaisia asioita, kaikki on opittavissa.

Ja nyt tieto on kerätty yhteen, mikä auttaa sinua matkallasi sivutoimisesta yrittäjyydestä kohti täyspäiväistä yrittäjyyttä. Tietopaketti on nimeltään Menestyjän Bisnespakki™.

Menestyjän Bisnespakki™ auttaa aloittavaa yrittäjää yrittäjyyden perusteissa. Tietopaketti on tiivis ja kulkee mukanasi helposti.

Ehdit vielä mukaan ennakkoilmoittautuneiden joukkoon, kun toimit nopeasti. Nyt saat verkkokurssin hintaan 59 euroa. Et maksa mitään muuta ja saat käsiisi tietopaketin, mikä auttaa sinua kohti unelmaa omasta yritystoiminnasta.

Tule siis mukaan. Olisi upeaa olla opastamassa sinua matkallasi.

Koska loppujen lopuksi… olet aloittanut sivutoimisen yrittäjyyden syystä. Ja minulla on tunne, että haluat tehdä siitä itsellesi täyspäiväisen työn.

Mitä siis vielä odotat, tule mukaan Menestyjän Bisnespakkiin™!