”Olenko huono yrittäjä kun en tee tavoitteita enkä halua keskittyä laskelmiin”

”Minulla on huono-omatunto kun en saa näitä asioita hoidettua ajallaan, vaikka ne ovat ihan yrittäjyyden perusasioita”

Eilen sydämeni meinasi särkyä kun kuulin upean, kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmentajan sanovan, että hänellä on tunne, että hän ei ole ”kunnon”yrittäjä, koska hänen on todella vaikea tarttua toimeen ja tehdä esimerkiksi yrityksen hallinnollisia asioita. Hän toimii enemmän tunteella ja flow-tilassa kuin analyyttisesti ja järki edellä. Hän soimaa itseään siitä, että ei saa asioita tehtyä niinkuin muut.

Sanon nyt sen, mitä sanoin eilenkin.

Meillä kaikilla on omat vahvuutemme.

Se, että on pää pyörällä monesta yrittäjyyden asiasta ei tarkoita sitä, etteikö kyseinen henkilö olisi loistava työssään.

Se, että itselle ei ole luontaista tehdä tavoitteita, ei tee sinusta huonoa yrittäjää.

Se, että laskun tekeminen tuntuu työläältä ja kaikenmaailman ilmoitusten tekeminen on vihon viimeinen asia, mihin haluaa aikaansa käyttää, ei tee sinusta huonoa yrittäjää.

Se, että haluaa nauttia ja tehdä työtään ilon kautta, on upea asia.

Jokaikinen luova yrittäjä on lahja meidän yhteiskunnalle.

Luovat yrittäjät tuovat meille iloa, apua, kauneutta, hyvää oloa.

He auttavat ihmisiä voimaan paremmin, he auttavat työyhteisöjä, he auttavat luomaan kauniita tiloja, he tekevät upeita visuaalisia ilmeitä yrityksille, he tekevät meistä kauniita, heidän tuotteet antavat meille mahdollisuuden näyttää omaa persoonaa.

Joka ikinen luova yrittäjä on lahja.

Ole ylpeä omasta tekemisestäsi;

Siitä vaikutuksesta, mikä sinulla on omaan yhteisöösi, kotipaikkaasi, kaupunkiin tai kuntaan ja koko Suomeen.

Se ilo, millä teet työtäsi on valtavan hieno asia. Ja se auttaa monia ihmisiä. 

Jotta voit tehdä omaa sydämen työtäsi, muutamat perusasiat on hyvä olla hallussa.

Silloin sinun yrityksen perusta on vahva. Näitä perusasioita voi opetella ja kun teet asioiden hoitamisesta itsellesi mahdollisimman helpot ja omaan arkeesi sopivat, ne tulee tehtyä ajallaan. Sinulla ei kuulu nalkuttava ääni takaraivossa ”että taas on jäänyt tekemättä”, sinulla ei ole huonoa omaatuntoa siitä, että asiat ovat kesken. Ja ennenkaikkea, sinun ei tarvitse vältellä näiden perusasioiden tekemistä, koska ne sujuvat omassa arjessa. 

Ja kerronpa salaisuuden, en minäkään pidä ”tylsien”asioiden hoitamisesta. Paljon mieluummin ulkoistaisin kaiken hallinnollisen työn toisille. Isona apuna onkin kirjanpitäjäni, mutta jonkunhan ne paperit pitää toimittaa myös hänelle. Siihen olen luonut oman tavan toimia. Ja koska ne asiat pitää vaan hoitaa, niin olen keksinyt tapoja, millä ne saan hoidettua ilman tuskaa ja kiukkua. En voi sanoa, että rakastaisin arkistoimista ja kuittien lajittelua, hermohan siinä meinaa mennä. Mutta kun se työ on tehty, on todella hyvä fiilis! Ja sitten voin taas keskittyä tähän omaan työhön, mitä rakastan. Ja mikä ei oikeastaan tunnu työltä.

Ymmärrän siis tuskan. Ja jos voisin, ottaisin jokaista kädestä kiinni ja sanoisin, että ole oma itsesi.

Se on se sinun magic.

Se on se, mikä tekee sinusta uniikin. Perusasiat voi oppia ja niissä voin auttaa.

Ja sen takia loin Menestyjän Bisnespakin™, verkkokurssin yrittäjyyden perusteista. Saat itsellesi perusteet, joiden avulla voit hioa omaa liikeideaa ja suunnitella oman arjen sellaiseksi, että kaikki tärkeä tulee hoidettua ja sitten… voit keskittyä omaan työhösi.

Kurkkaa tästä, mistä Menestyjän Bisnespakista™ on kyse ja liity mukaan!

Loista ja anna lahjasi näkyä maailmalle!