Brändäys. Pelottava sana. Kuulostaa jotenkin tosi suurelta ja työläältä. ”Eihän musta mitään brändiä saa…” Niin. Vai saako? Mitä jos kerron sinulle, että tuolla ulkona on ihmisiä, ketkä etsivät juuri sinua, tarvitsevat juuri sinun viestiä ja haluavat tehdä työtä juuri sinun kanssa? He haluavat sinut. Parhaassa tapauksessa he ovat vielä ihmisiä, kenen kanssa sinä haluat tehdä työtä. He ovat juuri niitä ihmisiä, kenen vuoksi sinä teet sitä, mitä teet. Sinulle oikeita asiakkaita. Kuulostaa aika siistiltä. Ja olen nyt oppinut ihan käytännössä, että tämä on mahdollista.

On mahdollista saada luokse ne oikeat ihmiset. On mahdollista saada viestiään juuri heille, ketkä tarvitsevat minun tarjoamaa palvelua. Miten se onnistuu? Olemalla aidosti oma itsesi, kertomalla tarinasi ja olemalla näkyvä.

Miten siinä voi epäonnistua? Piilottelemalla, puhumalla kaikille (silloin et oikeasti puhu kenellekään), edelleen piilottelemalla ja sillä, että antaa pelon ja sekasorron sotkea viestisi. Itsensä esiintuomista saatetaan pitää huonona asiana ja siihen on olemassa paljon, mielestäni älyttömiä, tapoja. Se, että joku ei pidä viestistäsi, ei tarkoita sitä, että sitä ei kuulisi oikeat ihmiset.

Mistäs minä sitten tiedän tämän? Koska tein kaikkea yllä mainittua yritykseni alkuvaiheessa. Olin niin sekaisin viestistäni ja halusin auttaa kaikkia mahdollisia ihmisiä, ketä vain keksin. Koska olin todella innoissani sisällöstäni, osaan asiani ja kaikki tarvitsiva apuani. Jep, kaikki. Aika pian tajusin, että nyt mennään perse edellä puuhun ja todella lujaa. Sitä on siinä vaiheessa paha pysäyttää. Olet julkisesti jo aloittanut, mutta kuitenkin piilossa. Toisaalta kysyntää on ja pitäisi vain viimeistellä myytävä tuote. Ja toisaalta sisäinen ääni huutaa, että kuuntele nyt jo!

Onnekseni en ollut yksin, oman valmentajani kansainvälinen valmennusryhmä näytti, että monella on sama haaste. Kun haluaa niin paljon tehdä ja auttaa, niin alkaa helposti yleistämään. Siinä vaiheessa on paras pysäyttää juna ja kävellä takaisin lähtöpisteeseen.

Jos tämä kuulostaa yhtään sinusta tutulta, annan sinulle nyt muutaman vinkin, millä saat selville oman viestisi ytimen, oman brändiäänesi.

Mitä sinä rakastat tehdä? Mitkä 5 asiaa ovat sellaisia, mitä oikeasti rakastat tehdä?

Näistä hyvinkin löytyy joko se, minkä parissa voit aloittaa tai jatkaa liiketoimintaa ja se, mikä tekee sinusta uniikin, ainutlaatuisen. Sillä ei ole ketään toista sinua ja tämä on juuri syy siihen, että sinun ei tarvitse myöskään kopioida ketään toista! Käytä omia vahvuuksia ja tee työsi hyvin ja omalla, sinun persoonaan sopivalla tavalla.

Minä kerron minun 5 asiaa. Rakastan toisten ihmisen voimaannuttamista. Rakastan kannustaa ja tsempata toisia. Rakastan rahaa (kyllä, uskallan sanoa näin. Ja tähän aiheeseen palaamme vielä myöhemmin). Rakastan myös kirjoittamista ja esiintymistä. Ja bullmastiffeja.

Ja tätä kaikkea minä nykyisin teen, näillä kulmillä näyn ja kuulun. Oltuani aluksi hieman hukassa ja vältellen omaa ääntä. Tämä kaikki antaa minulle mahdollisuuden olla oma itseni, voin tiukassakin tilanteessa luottaa omaan sisäiseen ääneeni, sillä teen nyt sitä, mikä on minulle tärkeää. Ja haastavina päivinä auttaa kun kaivaa esiin tämän oman listan, muistuu mieleen se, miksi teenkään tätä.

Kannustan sinua tekemään tämän harjoitteen ja voit laittaa minulle mietteesi joko kommenttiosioon tai sähköpostitse!

Sinun vahvuudet erottavat sinut toisesta, samaa työtä, tekevästä ammattilaisesta. On aina mielettömän hienoa nähdä yrittäjä, jonka yritys perustuu täysin omistajansa persoonaan ja osaamiseen. Osaaminen on tärkeää, mutta persoona tekee sinusta Sinut.