Viikonloppuna tapasin joukon hienoja yksityisyrittäjiä, jotka tekevät työtään, jotta me voisimme paremmin. Todella inspiroivaa, mielestäni on upeaa, kun yrittäjät lyövät hynttyyt yhteen ja tekevät yhteisiä tapahtumia!

Olen keskustellut pitkään yksityisyrittäjien kanssa siitä, mikä on heidän työnsä paras anti ja samalla myös siitä, mitkä ovat suurimmat haasteet. Taloudesta puhuttaessa moni sanoo, että kaipaa apua tai tukea. Hyvä, että se sanotaan suoraan! Itse ei tarvitse tehdä kaikkea ja on hyvin viisasta pyytää tukea niihin asioihin, jotka eivät ole omaa ydinosaamista. Tästä syystä minulla on hienoja ihmisiä ympärilläni auttamassa niissä asioissa, jotka joku muu osaa huomattavasti paremmin. On todellakin aika rikkoa se myytti, että kaikki pitäisi tehdä itse.

Yrittäjyys on minua kiinnostava aihe ja tarkemminkin minua kiinnostaa paljon se, miksi toinen tekee sitä mitä tekee ja miten hän on päätynyt siihen. Mitkä tavoitteet ajavat yrittäjää, tekijää, eteenpäin? Mikä motivoi joka päivä tekemään sitä omaa juttua? Mikä motivoi myös niinä päivinä kun haluaisi luovuttaa ja jäädä peittojen alle koko päiväksi? Millä mitataan tavoitteisiin pääsyä? Milloin koetaan onnistuneen yrittäjyydessä?

Uskon, että monilla se perimmäinen syy siihen, että on lähtenyt yritystoimintaan, on halu auttaa ja tehdä omilla ehdoilla työtä. Ja se, että näkee asiakkaansa saavan avun ja iloa, vie pitkälle. Mutta se ei pelkästään riitä, mitä sitten jos tuntuu siltä, että oma kutsumusammatti ei anna riittävää elantoa? Tämä on haaste, johon minä tartun mielelläni! Mennään syvemmälle asiaan.

Monesti saattaa olla hankala arvioida tuloja, kun oma kalenteri täyttyy muutama viikko etukäteen. Tämä saattaa kertoa siitä, että myyntiä tapahtuu silloin, kun on aika varata olemassa olevalle asiakkaalle uusi aika. Millä muulla tavalla myyntiä tehdään? Ovatko kaikki omat verkostot käytössä? Onko mahdollista verkostoitua lisää ja näin päästä markkinoimaan omaa yritystä tuntemattomille, joista osasta voi tulla uusia asiakkaita? Minkälainen myynninseuranta on, minkälaiset myynnin kuukausi/neljännesvuosi/puolivuosi/vuositavoitteet on asetettu? Mistä nämä tavoitteet koostuvat ja onko niihin realistista päästä?

Näiden lisäksi mietin näkyvyyttä, tiedetäänkö yrityksestä paikallisesti? Entä sosiaalisessa mediassa? Minkälaiset yrityksen nettisivut ovat? Onko yrityksestä kirjoitettu lehtiin? Kuinka laskutus sujuu, lähtevätkö laskut ajallaan? Tuleeko saatavat ajallaan? Miten toimitaan mahdollisessa perintätilanteessa? Nämä kaikki ovat niitä perusasoita, mutta usein huomaan, että jossakin kohdassa takkuaa.

Ei huolta, sen vuoksi minä teen tätä mitä teen. Pystyn auttamaan kokonaiskuvan selkiyttämisessä ja luvuissa. Ja nautin työstäni ja haluan auttaa Sinua saavuttamaan yrityksesi kanssa kaiken sen, mitä tavoittelet!

Tästä syystä kutsun Sinut yrittäjä maksuttomaan valmennukseen pikku-maria hoitolaan Riihimäelle 25.11.2015 klo.18-20. Ilmoittautumiset otan vastaan sähköpostitse marika(at)marikaroth.com 23.11.2015 mennessä. Paikkoja on rajattu määrä, ilmoittaudu ajoissa ja varmista paikkasi!