Raha, oma talous ja vaurastuminen ovat aiheita, mitkä kiinnostavat monia. Raha nähdään omien unelmien yhtenä mahdollistajana. Sitä se onkin. Rahasta on hyvä puhua ja taloudenhallinnan perustaidot ovat kaikkien opittavissa, vaikka aloittaisi nollasta tai miinuksen puolelta.

Itse koen, että rahataidot tuovat selkeyttä ja itsevarmuutta. Kun hallitsee omaa talouttaan, osaa katsoa pidemmälle ja nähdä kokonaiskuvan. Silloinkin, kun rahat ovat tiukilla, kokonaiskuvan selkeys auttaa tilanteen selvittämisessä.

Oma lupaukseni asiakkailleni, askeleet kohti taloudellista vapautta, on todella lähellä sydäntäni. Sen vuoksi ilolla esittelen yrittäjä-kollegan, joka on todella inspiroiva opeissaan ja omalla esimerkillään. Hän on Terhi Majasalmi.

Terhi Majasalmi on varallisuusvalmentaja, yrittäjä, seikkailija ja vauras nainen- yhteisön perustaja. Terhi auttaa asiakkaitaan saavuttamaan taloudelliset tavoitteet ja unelmat. Terhi puhuu vaurastumisesta käytännönläheisesti: ”Vaurastuminen ei ole monimutkaista eikä vaikeaa, jos yksinkertaiset perustaidot ovat hallussa. Kuka tahansa voi oppia nämä taidot.”

Terhi, mitä sinulle tarkoittaa menestys?

Tässä hetkessä menestys tarkoittaa minulle sitä, että voi olla aidosti sitä, mitä on.

Voin toteuttaa itselle tärkeitä asioita. Minulla on kykyä, osaamista sekä pystyn toteuttamaan niitä.

Menestys on myös sitä, että ympärillä on ihmisiä, joiden kanssa tekee mielellään yhdessä asioita.

Aitous näkyy niin, ettei tarvitse ajatella sitä, mitä muut ajattelevat. Voit mennä rennosti tilanteisiin, eikä tarvitse jännittää. Kun ei tarvitse kiinnittää huomiota itseensä, voi keskittyä toisiin ihmisiin. Tällöin kanssakäyminen on rennompaa ja aidompaa.

Menestys on kykyä tehdä asioita, toisin sanoen osaamista. Kun sanoin, että pystyn toteuttamaan itselle tärkeitä asioita, tarkoitan sillä taloudellista tilannetta. Kun taloudellinen tilanne on riittävän hyvä – vähintään taloudellinen turva ja mahdollisesti myös taloudellinen riippumattomuus – on kykyä kantaa tilannetta, jossa tulo tulee mahdollisesti jälkijunassa.

Ihmiset ja verkostot ovat tärkeitä ja liittyvät menestykseen. Kun teet sitä, mitä edustat ja ihmiset tuntevat arvosi, ihmisten on helpompi ottaa sinuun yhteyttä ja tehdä yhteystyötä. Tämä toimii myös toiseen suuntaan.

Omassa elämässä menestys näkyy myös seikkailuna. Voin matkustaa perheeni kanssa ja tehdä asioita, joista olen haaveillut.

Jos minun pitäisi kuvailla menestynyttä ihmistä, kuvailisin häntä näin:

Hän huokuu mielenrauhaa. Hän on tyynen rauhallisena maailman myrskyissä. Hän ottaa vastuun ja toimii tilanteissa tilanteen vaatimalla tavalla, tyynesti. Ennen kaikkea hän vaikuttaa omaan elämäänsä. Hän ymmärtää, että hän ei ole sidottu siihen, mitä on nyt. Hän voi olla mitä vain.

Niin, me voimme olla mitä vain haluamme. Kun uskomme itseemme ja tekemiseemme. Se ei ole aina helppoa, mutta se on kyllä sataprosenttisesti sen arvoista. Mikä onkaan oma tavoitteesi, oma unelmasi ja haaveesi… se on mahdollinen toteuttaa. Usko siihen.

Jos haluat saada omat taloustaidot timattiseen kuntoon -tai ehkä haluat opettaa niitä lapsillesi- suosittelen tutustumaan Terhin työhön paremmin. Löydät hänet:  http://terhimajasalmi.com.

Iloa ja menestystä viikkoosi,