Olen ilolla seurannut sitä iloa ja tekemisen meininkiä, millä moni on lähtenyt uuteen vuoteen. Vuosi 2016 oli monelle rankka ja uusi vuosi on käynnistetty uusin odotuksin. Kohtasin oman uuden vuoden hieman vanhasta poiketen, vietin sen hiljaisuudessa ja mietin kulunutta vuotta. Päällimmäisenä oli paljon hyviä fiiliksiä ja loppuvuosi oli todella tiivis valmennuspäivien osalta. Hyvä niin, mutta huomasin etten ollut pysähtynyt ollenkaan. Siihen tuli siis hyvä hetki vuodenvaihteessa.

Uskon itse vuosisuunnitelmaan ja perinteinen kvartaalimalli toimii omassa yrityksessäni. Avaan hieman omaa vuosisuunnitelmaani ja teemoja, minkä ympärille arkeni rakentuu. Ehkä saat tästä ideoita siihen, miten rakennat omaa vuosisuunnitelmaasi. Sen ei tarvitse olla monimutkaista tai liian työlästä, omani on kirjoitettu paperille.

Kerron sinulle salaisuuden, siinä vaiheessa kun jäin joululomalle, kapasiteettini oli niin täynnä etten olisi oikeasti voinut sanoa, millainen vuodestani tulee. En osannut sanoa, mitä haluan ja mihin haluan keskittyä. Annoin 100% kapasiteetistani valmennusryhmilleni ja huomasin, että energiaa ei ollut miettiä omaa yritystoimintaa. Oppi:

En tingi intohimosta työtäni kohtaan vaan suunnittelen päiväni tarkemmin ja jätän aikaa suunnittelulle, visioinnille ja yksinkertaisesti tekemiselle ja kirjoittamiselle.

Uskon iloon ja siihen, että kun tekeminen säilyy energiaa tuovana niin tulokset puhuvat puolestaan. Olen karsimassa paljon asioita, mitkä eivät edistä ydinliiketoimintaani ja multitaskaajalle se on haaste. Hyvä haaste ja otan sen ilolla vastaan. Tähän liittyy paljon ”ein” sanomista ja mielenkiintoisista projekteista kieltäytymistä, sillä haluan käyttää aikani tänä vuonna täysin niihin asioihin,mitkä kehittävät yritystäni ja minua. Koska silloin asiakkaani kehittyvät enemmän ja saavat loistavia tuloksia.

Suunnitelmallisuutta vaatii myös se, että tänä vuonna johdan puheenjohtajana Lahden Nuorkauppakamarin toimintaa. Tiedän, että tuleva vuosi on tiivis, mutta kaiken sen työn arvoista. Tämä verkosto tukee omaa kehittymistäni. Miten sinä varmistat, että tuleva vuosi kasvattaa tai vahvistaa sinun verkostoja?

Tältä näyttää siis minun vuosi ja jokaisen kvartaalin teemat:

Tammi-maaliskuu tulee olemaan vahvasti uuden luomista.

Huhti-kesäkuussa tiivis työtahti ja työlomat. Olen paljon maailmalla ja odotukset ovat korkealla. Oman mastermindin yhteinen koulutusviikonloppu Yhdysvalloissa.

Heinä-syyskuussa lomaa, verkostoja, kepeyttä tiiviin alkuvuoden jälkeen. Paluu New Yorkiin.

Loka-joulukuussa asioiden saattamista loppuun ennen vuodenvaihdetta.

Oman yrityksen osalta tavoitteena on voimakas kasvu ja haluan palkata yhden tekijän itselleni avuksi. Näin ääneen sanottuna, uskon siihen entistä enemmän ja sitä kohti teen työtä.

Jokaisen tekemiseen vaikuttaa paljon se, millaisessa ympäristössä ja millaisten ihmisten kanssa viettää aikaansa. Olen ympäröinyt itseni yrittäjillä, ketkä johtavat menestyneitä yrityksiä. Ihmisillä, ketkä uskovat suuriin tavoitteisiin, menestykseen, taloudelliseen itsenäisyyteen ja siihen, että joka päivä on mahdollisuus olla eilistä parempi. Nämä ihmiset inspiroivat minua päivittäin.

Mistä löytää samankaltaisia ihmisiä? Olen löytänyt paljon samanhenkisiä ihmisiä omasta mastermind-ryhmästä ja omien valmentajien kautta. Sparraus on niin tärkeää, koska yksin asioita pyöritellessään monesti ei näe metsää puilta. Onko sinulla ympärilläsi piiri,missä pääset kasvamaan ja kehittymään?

Maaliskuussa aloitan kaksi mastermind- pienryhmää ja avaan näihin pian hakuprosessin.

Ensimmäinen on LadyBoss Pro– ryhmä, mikä on tarkoitettu yli 30 000 euroa liikevaihtoa tekeville naisille, ketkä haluavat kasvattaa liiketoimintaansa.

Toinen ryhmä on LadyBoss Newbie – ryhmä, mikä on tarkoitettu naisille, ketkä ovat liiketoiminnan alussa ja heillä on vahva tahto ja motivaatio kehittää omaa liiketoimintaa kannattavaksi.

Ryhmien maksimikoko on 6 henkeä ja yhteinen matka kestää 90 päivää, joista 6 on valmennuspäiviä Lahdessa. Jokainen osallistuja saa oman puolen päivän hotseat- hetken, jolloin muu ryhmä miettii kuumanpenkin liiketoimintaa ja miten sitä voi kasvattaa ja kehittää.  Toiminta on vahvasti tavoitteellista ja jokainen osallistuja asettaa itselleen tavoitteen siitä, mitä oma yritystoiminta on mastermindin jälkeen. Kumpikaan mastermind ei ole ilmainen vaan mastermindit ovat investointi oman yrityksen kehitykseen. Lisätietoja tulossa piakkoin, starttaamme maaliskuun alussa.

Toivotan suunnattoman paljon iloa, menestystä ja onnistumisia tulevaan vuoteesi! Vaikka kaikki ei aina mene niinkuin on suunniteltu niin ei lannistuta! Uutta kohti. Ja joskus voi olla onni, että alkuperäinen suunnitelma ei onnistu ja jotain paljon parempaa aukeaa.