Mitä ajattelet kun mietit asiakastasi? Kuka on asiakkaasi? Tunnetko hänet hyvin? Minkälaisen olon jätät hänelle ja minkälaisen olon hän jättää sinulle?

Olen tehnyt tehnyt asiakaspalvelutyötä koko ikäni ja olen aina pitänyt siitä. Olen aina ollut ylpeä tekemästäni työstä ja tiedostanut, kuinka minun tekemiseni vaikuttaa suurempaan kokonaisuuteen ja siihen, millä fiiliksellä asiakas muistaa saamaansa palvelua. Tunnejälki jää, vaikka itse asia unohtuisi.

Minulle minun asiakas on kultaa. Asiakkaani on minun maailmani silloin, kun olen hänen kanssaan. Pidän koko ajan mielessäni sen, miten haluaisin itseäni kohdeltavan, huomioitavan ja kuunneltavan.

Mitkä ovat sinun tavoitteesi kun asiakas tulee luoksesi? Asetatko itsellesi tavoitteita asiakastapaamisessa? Minun tavoitteenani on aina se, että olen ylittänyt asiakkaani odotukset ja antanut hänelle jotain sellaista, mitä hän ei välttämättä tiennyt saavansa. Joka päivä opin lisää, kyselemällä ja kuuntelemalla.

Kuuntelemisen taito on sellainen, mihin olen keskittynyt paljon. Miten tämän taidon oppii? Siihen auttaa se, kun muistat kultaisen säännön siitä, että sinulla on yksi suu ja kaksi korvaa.  Kun kysyn, pysähdyn ja annan asiakkaani kertoa, omaan tahtiinsa. Kuulen myös sen, mitä ei sanota. Kuulen sen, mitä ei aina uskalleta kertoa. Kuulen sen, mistä asiakkaani haluaisi puhua. Asiakkaani on maailmani ja minä olen häntä varten.

Kysele ja kuuntele. Itse asiakkaana haluan kyllä kertoa itsestäni, kun siihen annetaan tilaisuus. Haluan kertoa, mikä minulle on tärkeää. Haluan kertoa omia ajatuksiani. Haluan myös, että minulle suositellaan jotain tuotetta tai palvelua kertomani perusteella. Haluan, että minua kuunnellaan. Niinhän sinäkin varmasti haluat?

Niin haluaa myös sinun asiakas.

Hän on kaikkea muutakin kuin se, mitä ensiksi näet. Hän on hänen perhe, lapset, puoliso, ystävät, lemmikit, työ, harrastukset. Hänen maailmansa on suuri. Hänellä on omat kipukohtansa. Hänellä on omat onnea tuovat ihmiset ja asiat. Hänellä on unelmia. Hänellä on pelkoja. Hän haluaa sinun apuasi. Hän haluaa luottaa sinuun.

Hän on kokonaisuus ja kallisarvoinen sellainen. Kuuntele häntä, kuule häntä ja arvosta häntä.

Hän on kultaa ja hän on sinun maailmasi.