Aikamoinen puhuri käy monen elämässä tänä syksynä. Moni asia muuttuu. Työtilanteet, perhesuhteet, parisuhteet ja myös ystävyyssuhteet ottavat uuden muotonsa. Muutoksen pyörteissä voi ajoittain tuntua siltä, että mitä vielä, kuinka paljon vielä pitää kestää.

Voin lohduttaa, että kun selviät pyörityksestä, olet entistä vahvempi ja vielä enemmän oma itsesi. Jokaisen elämässä muutos näkyy eri tavalla, nyt näen paljon sitä, että naiset löytävät entistä enemmän omaa ääntään.

Omaa ääntään, millä he alkavat muokata elämästään oman näköistä.

Rikkovat lasihäkkejä.

Laittavat vihdoin itsensä etusijalle.

Muistavat myös oman arvon.

Ymmärtävät, että rajoja ei oikeasti ole ja ratkaisun avaimet ovat omissa käsissä.

Onko se helppoa? Ei aina. Onko se voimia vievää? Varmasti. Onko se päivä päivältä helpompaa? Kyllä. Ja päivä päivältä nämä naiset muistuttavat sitä aitoa itseään.

Se voi olla lähipiirille raskasta. Ei ymmärretä, mistä tuulee. Ei ymmärretä, mitä tapahtuu. Kaikki etsivät paikkaansa ja yhden ihmisen kasvu vaatii kasvua ja analyysia myös toisilta ihmisiltä ympäriltä. Joskus oman tien löytäminen vaatii irtiottoja, joskus kaikki menee sopuisasti toinen toistaan tukien.

Muutokset yritystoiminnassa ovat myös välttämättömiä, kun oma vahvempi ääni löytyy. Se tarkoittaa uusia toimintapoja. Uusia asiakkaita, uutta suuntaa.

Muista, ettet ole ikinä yksin. Sinun ei ikinä tarvitse kohdata muutosta yksin. Muutos voi tuntua yksinäiseltä aika-ajoin. Mutta muista tämä: sinulle ei annettaisi voimaa ja ajatusta muutokseen, ellei sinussa olisi kaikki se voima viedä sitä loppuun.

Kohtaa muutos rohkeasti, itseäsi kuunnellen ja armollisena. Pelko kuuluu asiaan, samoin epäily. Anna niille tilaa. Kuuntele niitä. Mutta älä anna niiden määrätä sinun suuntaa.

Mihin haluat kulkea?

Millaista elämää haluat elää?

Mitä muutoksia sinun on tehtävä?

Kukaan ei voi sanoa sinulle, mikä on oikea tapa tehdä muutos. Sinä tiedät sen sisimmässäsi. Kuuntele sitä ääntä.

Sanonpa sen, silloin kun se norsu tulee istumaan rinnan päälle, muutos on välttämätön. Minulla tämä tilanne oli vuosi sitten. Ja onpa ollut vuosi! En kadu hetkeäkään vaikka helpommallakin olisi voinut päästä. Mutta en ole ikinä pitänyt helpoista ratkaisuista.

Uskon, että sinulla on upea tulevaisuus edessäsi. Kohtaa se rohkeasti ja kiitollisena matkastasi tähän mennessä.