Tunnistatko sen ihmisen, kenen kanssa on aivan mahtava tehdä töitä? Kemiat kohtaavat, tämä henkilö arvostaa työpanostasi, tulosta tulee ja fiilis on kaiken kaikkiaan erinomaisen ihana. Sellaista se on, kun tekee töitä itselle oikeiden ihmisten kanssa, kenen kanssa energiat kohtaavat. He voivat olla asiakkaita, yhteistyökumppaneita ja kollegoita… he antavat enemmän kuin ottavat.

Nykyinen taloustilanteessa moni venyttää penniä ja osalla se on ihan tapa…voi olla, että sinä olet vetänyt puoleesi ihmisiä, ketkä haluavat sinulta alennusta tai olettavat sinun tekevän extra-työpanoksen palkkiosi eteen. Vanhasta elämästä muistan erinomaisen hyvin ihmistyypin, joka meni halvimman tarjouksen perässä ja usein näiden ihmisten eteen tein eniten työtä. Ja kiitosta kuului harvoin.

Kirjoitan tästä aiheesta nyt siitä syystä, että loppuvuoden lehti on kääntynyt. Ja sinä itse päätät, minkälainen syksystäsi tulee. Teetkö töitä sinulle oikeiden ihmisten kanssa? Saavutatko omat tavoitteesi hyvällä fiiliksellä ja ilolla, ilman ylimääräisiä kivirekiä? 

Yrittäjänä sinulla ja minulla on onneksi vapaus valita omat asiakkaat. Se, että joku ihminen ei ole oikea asiakas tai yhteistyökumppani sinulle, ei tee toisesta yhtään huonompaa. On vain parempi jatkaa erillään. Siinä ei ole mitään pahaa. Se ei tee sinusta hankalaa eikä sitä tarvitse suotta arastella.

Nyt kun katsot omaa tilannettasi ja näet, onko muutoksen paikka, niin vien asian analysointia hieman syvemmälle.

Kaikki alkaa siitä, miten arvostamme itseämme.

Mikä on sinun arvo.

Mikä on työsi arvo.

Miten hinnoittelet tämän arvon.  

Yleistän nyt todella paljon, mutta meillä naisilla on tapana alihinnoitella työmme arvo. Oletamme, että joku ei maksa niin ja niin paljoa palveluistamme tai tuotteistamme. Oletamme ja käytämme omia rahauskomuksiamme hinnoittelumme perusteena. Ja mitä tapahtuu… hinnat ovat alhaisemmat, vedät puoleesi ihmisiä, ketkä vievät energiaasi ja saavat sinut ehkä epäilemään omaa ammattitaitoasi, teet paljon työtä ja viivan alle ei jää tarpeeksi rahaa.

No niin. Palaamme siis omaan arvoon ja oman työn arvoon. Mitä tuloksia sinä voit luvata asiakkaallesi (jos hänkin tekee oman osansa), mitä referenssejä sinulla on näyttää kertomasi tueksi, mikä on taustasi, mikä on kokemuksesi, koulutuksesi… ja ennen kaikkea… miten innostunut olet siitä, mitä teet? Kuinka paljon uskot siihen, mitä teet? Kuinka paljon uskot itseesi? Ketä voit auttaa parhaiten? Ja miksi juuri tätä ihmistä? Mitä hän siis saa siitä, että tekee työtä kanssasi?

Jos perustaisit hinnoittelusi näihin asioihin, etkä siihen mitä joku maksaa palvelustasi? Kumpi hintalappu sinua miellyttää enemmän?

Kun teet työtä sillä hinnalla, mihin itse uskot… tuot aivan erilaisen energian toisen ihmisen luokse. Ja me aistimme sen energian ja oikeat ihmiset vastaavat siihen. Sinulle oikeat ihmiset.

Korkea hinta ei ole aina oikea hinta, loppujen lopuksi määräät itse hintasi. Mutta sinun on seistävä sen takana ja uskottava siihen. Muuten asiakkaita ei ehkä tule ollenkaan tai sitten saatat tehdä työtä sinulle väärien ihmisten kanssa ja puret itseltäsi poskihampaat rikki, kun olet niin turhautunut. Ja tiedän tämän, koska tein alkuvaiheessa juuri nämä mokat. Vedin puoleeni aivan vääränlaisia ihmisiä ja siitä ei tule kuin pää kipeäksi.

Työ ei toki jää hintalapun kiinnittämiseen. Sen jälkeen sinun on viestittävä, ketkä ovat sinulle oikeat asiakkaat. Ketä palvelet, miten voit heitä auttaa, millaisia tuloksia voit auttaa saavuttamaan… todennäköistä on se, että nämä ihmiset tekevät työn, mitä pyydät heitä tekemään. He sitoutuvat yhteiseen aikaanne. He eivät kyseenalaista hintaa eivätkä palvelun arvoa. Todennäköisesti he saavat moninkertaisesti takaisin, kuin mitä ovat investoineet.

He ovat ihmisiä, kenen kanssa minä haluan tehdä töitä. Ja uskon, että niin haluat sinäkin.

He ovat minun maailma.

Heidän vuokseen teen omaa työtäni suurella sydämellä.

Ja heidän vuokseen hinnoittelen itseni fiksusti, etten aja itseäni uupumukseen vaan voin palvella heitä paremmin. 

Kannustan sinua katsomaan tarkemmin omaa yhteistyöverkostoasi, asiakaskuntaasi ja hinnoitteluasi. Oletko tyytyväinen niihin? Haluatko niihin muutosta? Mikä onkaan vastauksesi, ota askel taaksepäin ja katso hetken aikaa toimintaa ulkopuolelta. Ja sitten kysy itseltäsi, teenkö minä työtä minulle oikeiden ihmisten kanssa? Vastaus tulee, kun kuuntelet.

… ja voi olla, että mieleesi tulee kysymys siitä, voiko ihmisiä rankata ”oikeisiin” ja ”vääriin” ihmisiin. Kyllä voi. Kuten sanoin, kumpikaan ei ole toistaan parempi. Vaan kyse on energiasta ja siitä, minkälaisten ihmisten kanssa oma energiasi kohtaa. He ovat niitä sinulle oikeita ihmisiä.

Ja tiedän myös, että tätä tekstiä lukee minulle oikeat ihmiset. Sen takia kutsun sinut mukaan verkkokurssille, missä käsittelet omia rahauskomuksia ja opit tekemään työtä entistä paremmin niin, että se tuo sinulle tarpeeksi rahaa kassaasi. Tervetuloa mukaan, tästä pääset eteenpäin.

Lähetän paljon hyvää, voimakasta ja iloista energiaa tämän kauniin elokuun loppuun,