Menestys, kunnianhimo ja onnistumisten hehkuttaminen ovat asioita, joista voisin puhua aina ja ikuisesti. Suhtaudun niihin hyvin intohimoisesti. Haluan auttaa mahdollisimman montaa ihmistä eteenpäin, kohti sitä omaa unelmaelämää.

Tässä vaiheessa usein joku rypistää otsaansa ja ”realismi” puskee esiin. Että kaikki ei aina voi olla kivaa. Kaikilla ei ole samanlaisia mahdollisuuksia. Elämään kuuluu myös niitä huonoja päiviä. Mitä jos ei tahdo Vuittoneita ja kivitaloa, vaan kelpaa vähempi.

Nämä ovat mielenkiintoisia reaktioita. Sillä menestys, kunnianhimo ja onnistuminen… ne ovat vain sanoja. Meidän omat kokemukset tekevät niistä aitoa ja konkreettista.

Se mikä on minun menestystä, ei todennäköisesti ole sinulle millään tavalla menestystä. Eikä tarvitsekaan olla. Minun menestystä on parhaimmillaan se vapauden tunne joka ikinen päivä. Menestystä on myös se, että peilin edessä pitämäni kehityskeskustelun jälkeen muutan toimintaa, mikä ei vaan tuota tulosta. Onnistumista on se, että saan jollekin toiselle hyvän mielen. Kunnianhimoa on se, että olen kiitollinen tästä hetkestä, mutta tiedän, että minusta on paljon suurempaan ja pyrin siihen koko ajan.

Fraasi ”aina ei voi olla kivaa” ja ”ei kaikilla ole mahdollisuutta samaan” ovat kauniisti sanottuna puppua. Se on uhriutumista. Se on tasapäistämistä. Kaikilla on mahdollisuuksia. Ja hyvin harvoin mitään tehdään yksin. Yksin ei tarvitse jäädä.

Olen huomannut, että ne ihmiset, jotka käyvät todella isoja ja vakavia asioita läpi elämässään, ovat usein Menestyjiä.

He kohtelevat elämää lahjana. He ovat kiitollisia nykyhetkestä, koska se on parempi kuin se menneisyys, josta he ovat selvinneet. He ymmärtävät entistä paremmin elämän rajallisuuden. He tietävät, kuinka nousta jaloilleen. Ja he usein haluavat auttaa toisia ihmisiä, sillä joskus heitä on autettu.

Menestystä myös pelätään. Meidät monet on opetettu olemaan vaatimaton ja realistinen. Ettet vain kuvittele itsestäsi liikoja tai kurkota liian korkealle. Koska niin ei saa tehdä, kun muutkaan eivät tee. Tai jos joku tekee, niin se on todella ylpeätä.

Sisimmässäsi todennäköisesti sinäkin tiedät, että haluat tehdä isommin. Haluat näkyä ja haluat, että tekemisesi vastaa sitä menestyjää, joka on sisimmässäsi piilossa.

On luonnollista arastella kritiikkiä. On hyvin luonnollista pitää moni hyvä asia piilossa, sillä jos olet tottunut siihen, että onnen näyttäessä joku reagoi negatiivisesti. Uskon kuitenkin siihen, että kun näytämme enemmän onnistumisia, puhumme niistä ja kerromme, miten onnistuimme… voimme inspiroida toisia. Onnistuminen voi olla iso tai pieni, kaikilla on merkitystä. Sen takia uskallan väittää, että me jokainen olemme onnistuneet joskus.

Pidän iltaluennon aiheesta 4.10 klo.18-20-15 Villa Viertolassa Järvelässä. Olet lämpimästi tervetullut mukaan. Menestyksen siivet kantavat, kun ne uskaltaa levittää. Joskus siipien pitää antaa levätä ja sitten ne ovat vahvemmat. Mutta kun uskallat ne levittää… opit matkan varrella ja lennät korkealla.

Lippusi saat lunastettua tästä. Illan luennon hinta on 25 euroa (sis.alv).

Menestys. Määrittele se itse, mitä se sinulle tarkoittaa. Ja sitten mene rohkeasti sitä kohti. Askel kerrallaan.