Mitä tehdä kun ihmiset ympärilläsi eivät tue visiotasi?

Tämä on aihe, mitä olen itse viimepäivinä miettinyt. Koska mä olen vähän niinkuin kypsä. Mä olen täysin kypsä siihen, että niin monella, myös omassa tuttavapiirissa, tuntuu olevan mielipide minun asioihin ja tapaan toimia. Ja sitä kerrotaan joko suoraan minulle tai pahimmillaan kuulen sen kautta rantain. Pitäisi olla lasihäkissä ja pysyä siellä…but sorry, this bird is made for flying.

Sainkin tästä siis loistavan aiheen kirjoittaa, vaikka olin suunnitellut muuta. Mutta kiitokset ärsytyksestä, sillä tiedän tämän aiheen koskettavan monia. Ehkäpä juuri SINUA.

Yrittäjyys on aihe, mihin jokaisella on mielipide.Pitäisi tehdä näin ja jättää tuo tekemättä, olla näissä sosiaalisen median kanavissa, ja älä nyt herranen aika sano noin, mitä muut ajattelevat. Mielipidevapaassa maassa tämä sallittakoot, no biggie. Mutta mitä tehdä, kun muiden mielipiteet vyöryvät luoksesi ja huomaat oman energiasi laskevan sen seurauksena. Ärsyttää, väsyttää ja mietit, että mikä ihmisiä oikein vaivaa. Ja yrität jättää omaan arvoonsa, mutta joskus se kamelin selkäkin katkeaa. Ärsyynnyt lisää ja saatat antaa tiukkaakin palautetta takaisin. Kierre on negatiivinen ja kuluttava. Se on saatava poikki.

Neuvoni siis: Breathe baby, breathe. 

Silloin kun huomaan provosoituvani ja mielipiteet menevät ihon alle, teen yksinkertaisesti seuraavaa:

  1. Hengitän syvään. Sisään ja ulos.
  2. Laitan silmät kiinni ja jatkan syvää hengitystä. Näen mielessäni visioni ja sen, kun kaikki se on toteutunut mitä haluan. Näen edessäni asiakkaani, kenen vuoksi teen tätä työtä. Näen hymyä ja keveyttä.
  3. Pidän visiosta kiinni ja kysyn itseltäni, onko nykyinen toimintani sellaista, mikä palvelee tätä visiota. Jos vastaus on kyllä, jatkan samalla tavalla. Jos vastaus on ei,teen muutoksia päästäkseni takaisin omalle polulle. Joskus siis ulkopuoliset kommentit voivat kertoa totuutta. Joskus.
  4. Seuraavaksi kysyn itseltäni sen, mtä roolia nämä kommentoijat pelaavat elämässäni. Miksi annan sen vaikuttaa minuun. Ovatko he minun asiakkaita? Ei, jatkan siis samaan malliin. Kaikkien ei vain tarvitse tajuta sitä, mitä minä teen.
  5. Nyt olen selvittänyt taas sen, olenko oikealla tiellä. Menenkö kohti omaa tavoitettani, tavoitanko minulle oikean asiakkaan ja pystynkö palvelemaan häntä? KYLLÄ.
  6. Hengitys sisään ja ulos. Aika avata silmät. Olo on hyvä, rauhallinen ja levollinen. Ja sitten jatkuu työt.

Tällä tavalla sain katkaistua negatiivisen kierteen tänäänkin. Toivottavasti tämä auttaa sinua!

Ja muista, kaikkien ei tarvitse tajuta sitä, mitä teet. Selvä? Selvä. Riittää kun sinulla on selkeä suunta ja visio ja asiakkaasi ymmärtää sen, miten voit häntä auttaa. Minä teen työtäni asiakkaalleni, en ”noille” kaikille muille. Ja puhu yrittäjyydestä niille, ketkä siitä jotain ymmärtävät ja tukevat sinua.

Jos haluat liittyä mahtavaan yhteisöön, missä sparrataan toinen toisiamme ja missä saa jakaa aidosti onnistumiset ja huolenaiheet… tervetuloa mukaan LADY BOSS workshoppiin. Vielä mahdut mukaan.

Muista, että sinä olet ainoa, kenen tarvitsee olla oman toiminnan takana. Luota omaan voimaan ja sisäiseen viisauteen, mikä sanoo sen, miten kannattaa toimia. Tee työtä päivittäin sen oman vision eteen. Ja pyydä apua tarvittaessa, oikeilta ihmisiltä.

Kaikkein tärkein oppi, minkä olen itse oppinut, on se, että ympäröi itsesi ihmisillä, ketkä inspiroivat sinua ja nostavat sinua. On sanottu, että me olemme keskiarvo niistä 5 ihmisestä, keiden kanssa vietämme eniten aikaa. Valitse siis viisaasti. Ole rohkea.

Minä uskon sinuun ja hurraan sinulle!!