Vietin tämän päivän nauttien erään tv-sarjan kuvauksista. Ainutlaatuinen tilaisuus minulle päästä katsomaan, kuinka viihdettä tehdään. Energia oli jotain aivan mieletöntä koko kuvauksien ajan ja olisin voinut jäädä nauttimaan siitä vaikka kuinka pitkäksi aikaa studioyleisöön. Energialla on tosi suuri vaikutus kaikkeen. Siihen miten kohtaat toisen, minkä ensivaikutelman annat itsestäsi, miten energiasi vaikuttaa ryhmään ja myös se, kuinka toisen energia vaikuttaa sinuun.

Minä kutsun hyvää energiaa kaikessa yksinkertaisuudessaan positiivisuudeksi. Ihanaksi, kevyeksi, pirskahtelevaksi ja nostavaksi energiaksi. Itse olen todella positiivinen ihminen ja pollyannan tavoin näen asioissa aina ne parhaat puolet.

Sain tässä juuri kommentin, että hehkutus, fiilistely ja pienten onnistumisten juhliminen ovat ikäänkuin tekopyhää, turhaa ja itsensä huijaamista. Sillä yrittäjyys ON vaikeaa. Nyt yrittäjyyteni alkutaipaleella olen kuullut paljon sitä, kuinka hankalaa, vaikeaa, jopa mahdotonta yrittäjyys on. Ja jos minä en tunnusta sitä, niin peitän silmäni totuudelta.

Onkohan kyse muutaman ihmisen henkilökohtaisista kokemuksista aiheeseen? Vai onko kyseessä meidän kulttuuriin liittyvä asia? Työnteolla kun ei saa rikastua, sellaisen ilmapiirin aistin todella vahvasti. Jos saat rahaa niin sinun on tehtävä työtä paljon ja muistettava kertoa, miten raskasta se on.

Kerron nyt, mitä itse ajattelen yrittäjyydestä. Yrittäjyys antaa vapauden toteuttaa omaa visiotaan. Yrittäjyys vaatii vahvaa uskoa itseensä ja omaan unelmaan. Rohkeutta. Valmiutta ja tahtoa tehdä töitä, laittaa itsensä likoon, solmia verkostoja, ottaa rohkeasti yhteyttä uusiin asiakkaisiin, tuoda viestiään julki ja pitää itsestään ääntä. Sitä kaikkea se vaatii. Se vaatii kylmäpäisyyttä ja selkeän suunnitelman siitä, miten pärjää jos kassa on tyhjä kuukausia. Se vaatii uskoa silloin, kun ei näe kokonaisuutta. Se vaatii uskoa ja sitkeyttä, silloin kun sinulle sanotaan ei. Omaan vaistoon luottamista. Tätä kaikkea yrittäjyys minusta vaatii. Onko tämä vaikeaa, hankalaa? Ei minusta.

Oma luonteeni auttaa minua näkemään aina hyvän, oli tilanne miten haastava tahansa. Ja palaan takaisin siihen, mitä viimeksi kirjoitin. Elämä kantaa, kun olet valmis tekemään oman osasi työstä. Ja kurssia saa muuttaa, jos joku asia ei tunnu toimivan tai ei tunnu oikealta, niin tee muutos. Ole rohkea, luota vaistoosi ja anna palaa!

Rakastan jokaista päivää ja aamulla kiitän itseäni siitä, että uskalsin lähteä toteuttamaan unelmaani. Saan tehdä työtä mitä rakastan, omien asiakkaideni parissa ja sellaisten yhteistyökumppaneiden kanssa, joiden kanssa haluan tehdä työtä. On hemmetin hankalaa… olla muuta kuin hyvällä fiiliksellä!