”Shine bright, Go big” sanoi yksi opettajani Gabby Bernstein. Tämän haluan sanoa myös sinulle.

Jotta pystyt tekemään tämän, sinun pitää pystyä maksamaan laskusi. Sinun pitää pystyä maksamaan palkkaa itsellesi. Ihmisten pitää tietää sinusta. Ihmisten pitää kuulla sinusta.

Tämä vaatii uskallusta, opettelua ja heittäytymistä. Se vaatii strategian, suunnitelman. Ymmärrän hyvin, että tämä ei ole aina helppoa. Mutta siitä tulee helppoa ja luonnollista, askel askeleelta. Löydät oman tapasi viestiä, löydät oman tapasi käydä vuoropuhelua ihmisten kanssa ja joskus… voi olla, että puhut itseksesi. Ja se on ihan okei.

Pääasia on, että viestit ja puhut ja pidät itsestäsi ääntä. Kukaan ei tee sitä puolestasi. Sitä ei voi ulkoistaa niin, että se tuntuisi aidolta. Sinun on tehtävä se itse. Kyse on sinusta ja sinun yrityksestä. Sinä tunnet parhaiten oman yrityksesi. Sinä, ei kukaan muu. Sen vuoksi sinä olet paras siitä myös puhumaan.

Mikä voi olla esteenä sille, että et näy verkossa niinkuin sinun yrityksesi kannalta olisi paras?

Voiko se olla joku seuraavista:

  • Sinulla olisi paljon sanottavaa, mutta et uskalla sanoa sitä, koska mietit mitä muut sanovat.
  • Ehkä koko verkossa toimiminen on sinulle uutta.
  • Mietit oikeita kanavia.
  • Mietit, kuka haluaa kuulla sinun viestiäsi.
  • Mietit, miten saat viestisi oikeanlaiseksi, että se tukee liiketoimintaasi.
  • ”Kuka haluaa kuulla minusta, kun täällä on niin paljon muitakin, joilla on asiaa? ”

… Niin on. Ja on myös paljon kuulijoita. On myös ihmisiä, ketkä eivät ole kuulleet sinusta sanaakaan ja haluaisivat kuulla sinusta.

Miten LADY BOSS: Ovet auki asiakkaille! voi auttaa sinua tässä kaikessa?

Tämä kurssi on rakennettu juuri sinulle, sillä minä tunnen sinut. Sinulla on tahto tehdä ja menestyä. Sinulla on tahto saada viestiäsi ulos. Mutta joku vain estää sen. Voisiko olla, että…

Mietit mitä muut sanovat?

Meille monille on opetettu, että ei saa nostaa itseään esille, ei saa kehua, onnistumiset pitää piilottaa ettei kukaan vain pahastu.

Monesti myös näemme markkinat hyvin kilpailtuna ja mietimme sitä, mitä muut alalla toimivat sanovat. Mitä he puhuvat sinusta ja yrityksestäsi? Joillakin suurin kriitikko voi olla vanha työporukka, vanhat tuttavat, jopa puoliso ja perhe voivat kritisoida.

Tuntuuko tutulta? Mietitään sitten sitä, että sinä olet yrittäjä, sinun tulosi riippuvat hyvin oleellisesti siitä, kuinka hyvin ihmiset löytävät yrityksesi. Maksavatko nämä kriitikot sinun palkkasi? Maksavatko nämä kriitikot sinun tulevan eläkkeesi? Ovatko he sinun elämässäsi mitenkään suuressa roolissa?

Todennäköisesti vastaan näihin EI. Eli mitä merkitystä näiden kriitikoiden ajatuksilla loppujen lopuksi on?

Tiedätkö kenen mielipiteellä on väliä? SINUN. Niin kauan kuin sinä seisot sanojesi takana ja olet aito, millään muulla ei ole väliä. Sillä silloin sinä olet oikealla polulla. Silloin tiedät, että persoonasi tulee viesteistä läpi ja resonoi oikeisiin asiakkaisiin.

Kaikkien ei tarvitse tykätä sinusta. Eikä minusta. Muista, että sinä olet yrityksesi moottori, sinä olet se, mikä pitää yrityksesi liikkeellä. Sinulla on kaikki oikeus näkyä ja kuulua. Shine bright baby!

LADY BOSSIEN asenne kriitikoita kohtaan on juuri tämä. Teet siitä huolimatta, vaikka pelottaa. Teet siitä huolimatta, vaikka ujostuttaa. Teet siitä huolimatta, vaikka tuntuu epämukavalta. Koska sinun pitää näkyä, sinun pitää tuoda viestiäsi esille, sinulla on asiakkaita palveltavana.

Ja vastaus kysymykseen kuka minusta haluaa kuulla?… ihmiset, ketkä pitävät viestistäsi ja ajatuksistasi, kuvistasi, fiiliksestäsi haluavat kuulla sinusta. Älä mieti siis kriitikoita. Mieti heitä, ketkä mielellään seuraisivat sinua, jos vain tietäisivät sinun olemassaolosta.

Entä sitten tämä…

Verkossa toimiminen on sinulle uutta ja et tiedä mistä lähteä liikkeelle. Ja missä kanavissa pitäisi olla?

Ei hätää! Tässä on kaikista tärkeintä miettiä se, mikä on sinulle luontaisin tapa tuoda viestiäsi. Onko se kirjoittamalla? Videoiden välityksellä?

Ja sitten tärkein, ole siellä missä asiakkaasi ovat. Kysy, jos et tiedä. Ovatko he facebookissa? Twitterissa? Snapissa? Lukevat kerran viikossa sähköpostia? Eivät ole missään sähköisessä kanavassa? … kysy, kysy, kysy. Kaikki lähtee asiakkaasi tuntemisesta.

Tai…

Mitä verkossa pitää jakaa, että se tukee liiketoimintaa? 

Tähän ei ole olemassa oikeaa eikä väärää vastausta. Teet niinkuin sinusta tuntuu aidolle. Jos olisin esimerkiksi kampaaja, niin minä laittaisin kuvia kampauksista, pieniä tarinoita kampaamon arjesta kuvien kera, asiakaspalautteita, jotain hauskoja sattumuksia matkan varrelta, fiiliskuvia, kauniita kuvia, arkikuvia. Kaikkea sellaista, mikä näyttää persoonaa ja sitä, kuka olet.

Lahdessa on kampaamo, mihin saa tuoda koiria mukaan odottamaan. Jos minä etsisin uutta kampaajaa, niin tämä kampaamo olisi ensimmäisenä listallani, sillä heidän viesti koskettaa minua! Kuten näet, ei ole sääntöjä. Sinä luot oman yrityksen säännöt. Sinä määrittelet sen, mitä haluat jakaa.

…kunhan viestisi eivät ole pelkästään osta-osta-osta, niin olet hyvällä mallilla.

LADY BOSS: Ovet auki asiakkaille! antaa sinulle työkalut suunnitella sinun oman verkkonäkyvyyden strategian: missä kanavissa olet, miten usein laitat asiakkaille tietoa, mitkä ovat aiheesi. 

Verkkovalmennus antaa sinulle selkeyttä ja rohkeutta tuoda omaa viestiä asiakkaallesi! Opit sen, miten verkossa saadaan myyntiä aikaiseksi. 

Lähdetkö siis mukaan? Voit ilmoittautua tästä.

Kysyttävää, laita kommenttia niin saat vastauksen. Olen täällä sinua varten!