Tämä on aihe, mistä olen halunnut kirjoittaa jo pitkään. Ja osaan oikeastaan antaa parhaiten vastauksen tähän oman tarinani kautta. Se avaa omaa polkuani ja sitä, kuinka suuri merkitys eri valmentajilla on ollut omaan yrittäjyyteeni ja henkiseen kasvuuni.

When you know. You really know. 

Vuosi 2014.

Siitä on jo reilu kaksi ja puoli vuotta kun olin herännyt yksi aamu ja tajunnut, että yksi elämäni tärkein asia, työ, ei ollut enää sitä mitä halusin.

Minulle työ on aina ollut muutakin kun työ. Se on ollut kanava kehittää osaamistani. Se on ollut mahdollisuus kasvaa, oppia, tulla paremmaksi, olla ihmisen kanssa, auttaa ja toki, tienata rahaa.

Olen aina tiennyt, että haluan tehdä jotain suurta. Muuttaa maailmaa. Ja voi että… kylläpä sille unelmalle on moni nauranut. Että se ei ole mahdollista… Eikö? Me voidaan muuttaa maailmaa jokaisella kohtaamisella. Koska me ollaan maailma. Me teemme sen. Se, kuinka kohtaamme toisen. Se kuinka autamme toista. Se kuinka elämme ja olemme, ne kaikki muodostavat meidän maailman. Ja haluan olla tekemässä sitä paremmaksi. Hullua? Mahdotonta? Ehei, se on mun unelma. Ja elämäntehtävä. 

Noniin, olin siis herännyt. Unesta ja syvemmästä unesta.

Tapahtumat olivat perinteiset, koin, ettei työpaikan arvot kohdanneet omiani. Oli tehty huipputulos ja palkintona yt-neuvottelut. Tuttu tarina. Näin pelon. Näin epätoivon ympärilläni.

Ja se ääni heräsi sisälläni. Mulle riitti.

Sitten olikin mietittävä mitä, miksi, milloin ja kuinka.

Mitä haluan tehdä?

Miksi haluan tehdä? Mikä on se minun oma motivaattori?

Milloin lähden?

Kuinka järjestän asiat?

Ja miten.

Miten. Se oli suurin kysymys. Miten saan tehtyä elämänmuutoksen, ettei kaikki perustukset romahda? On vastarakennettu talo, mikä pitää maksaa. On ajateltava sitä-tätä-tuota.

Mistä saan suunnan? Mitkä ovat oikeasti omat vahvuudet ja kuinka käyttää niitä? Ja miten edetä?

Hirveästi kysymyksiä. Niitä pyörittelin itsekseni puolisen vuotta. Kärsimättömyys kasvoi. Meinasin pakahtua! Paha olo ja väsymys näkyi jo ulospäin, sen tiesin. Ja olin tosi väsynyt, ahmin iltoihin kivaa tekemistä koska päivät tein työtä, millä ei ollut itselle tarkoitusta.

… sitten. Sitten tapahtui jotain, mikä muutti maailmani. Menin avoimin mielin erääseen ajanhallinan- koulutukseen (Hello, superkiireinen järjestöaktiivi, joka buukkasi kalenterin aina täyteen) ja se muutti elämänäni suunnan.

Tapasin siellä nimittäin ensimmäisen valmentajani. 

Tämä upea valmentaja, Asta Väänänen, herätti heti luottamukseni. Keskustelimme. Tutustuimme hänen workshopeissa. Hänen upea energia veti kohti omaa viisautta ja avasin oven henkiselle kasvulle. Valmennus yhdisti tutustumista omaan menneisyyteen, sen ymmärrystä. Vetovoiman lakia. Omien vahvuuksien esiin nostamista. Löysin itsestäni vastauksia siihen, mitä haluan ja miksi. Tajusin, että ei ole rajoja. Rajat on oman pään sisällä.

Kasvu oli huimaa. Halusin koko ajan lisää tietoa. Halusin oppia lisää. Ja opinkin, koko ajan. Luotin itseeni entistä enemmän. Käsittelin uskomuksia ja opittua tarinaa siitä, että ”suutari pysykööt lestissään” ja ettei saisi menestyä. Opin kyseenalaistamaan paljon. Ja vihdoin… vihdoin kuuntelin vahvaa intuitiotani joka oli ollut kaiken muun möykän seassa.

Intuitio, vaistoni, sisäinen viisauteni ja voimani puhui lujaa. Ja tein muutoksia.

2015

Työpaikka vaihtui, ala pysyi samana. Olin innoissani muutoksesta. ”Tämä on juuri sitä, mitä haluan!!”- hihkuin mielessäni. Ja niin luulin. Sitten meni vain hetki ja ymmärsin, että rahoitusala ei enää kiinnostanut minua. Siinä sitä oltiin. Uudessa työpaikassa, upeiden ihmisten ympäröimänä. Ja tajusin, että tämä ei ole se, mitä haluan.

Vanhat kaverit, kärsimättömyys ja tyytymättömyys, nostivat päätään.

Mutta onneksi, minulla oli työkaluja jo ihan eri tavalla. Osasin käsitellä näitä tunteita. Osasin kuunnella ja kysyä itseltäni, no mitä nyt?

Sattumaa ei ole. 

Olin jo muutaman kuukauden seurannut erästä yhdysvaltalaista valmentajaa. Hänen työ resonoi minuun niin paljon. Ja tunsin, että vihdoin joku puhuu kieltäni.

Hän puhui henkisyydestä ja omasta kasvusta. Ja yhdisti sen bisnekseen. Spiritual teacher.

Hän on Gabriella Bernstein. 

Gabby on opettanut minulle niin paljon. Pelosta ja omaan ääneen luottamisesta. Siitä, kuinka manifestoida upeita asioita elämään. Kuinka uskoa ihmeisiin. Kuinka antaa anteeksi. Kuinka keskustella pelon kanssa.

Hän on upea.

”I believe in miracles.” Gabriella Bernstein

Ja hän alkoi puhua ystävänsä verkkokurssista, joka auttaa rakentamaan oman yrityksen perustan vahvaksi.

Kyseessä oli Marie Forleo ja hänen B-school. 

Kuuntelin Marieta.

Tutkin hänen taustat.

Opin paljon.

Innostuin.

Rohkaistuin.

Ja joku huusi sisälläni: tämä se on!!! Se oma polku!!

En ollut vakavasti miettinyt yrittäjyyttä vaihtoehtona. Ja siinä sitä oltiin, ostin verkkokurssin. 2000 euron verkkokurssin. 

…ja tiedätkö mitä. Se muutti maailmani. 

Upean valmentajan opissa toki opin paljon. Mutta ennenkaikkea sain samanhenkisten ihmisen yhteisön. Näin, että en ole yksin. Minunlaisia hehkuttajia ja innostujia on ympäri maailman! Heillä on vahva ääni! Heillä on sanoma! He uskovat siihen mitä tekevät!

Tänä päivänä, tämä kurssi on ollut paras investointini ikinä. Ikinä. Sen takia olen tässä nyt. 

Mitä kaikkea tapahtui 2015?

Vaihdoin työtä.

Aloitin B-schoolin. Seurasin oppiäitini Marien oppeja.

Seurasin Gabbyn oppeja Spirit Junkie masterclassilla.

Tein töitä oman valmentajan kanssa Suomessa.

Uskoin itseeni. Löysin samanhenkisiä ihmisiä.

Hyvästelin ihmissuhteita, mitkä olivat myrkyllisiä. Vapautin energiaa.

Kehitin omaa liikeideaa.

Ja… irtisanouduin.

Levitin siipeni. Ja lähdin lentoon.

”Start before you are ready” Marie Forleo

2016

Olin oman yrityksen omistaja. Innoissani. Hieman jumissa, niin paljon oli tapahtunut. Mutta enemmän innoissani ja tiedonjanoisena. On niin paljon opittavaa ja opetettavaa.

Löysin uuden valmentajan australiasta.

Denise Duffield-Thomasin.

Manifestoijan, Lucky bitch money bootcampin luojan. Ostin uuden, arvokkaan verkkovalmennuksen. Se oli aivan upea investointi. Avasi monta lukkoa. Upea, upea yhteisö tukena ja kasvuympäristönä.

Omassa yritystoiminnassa kulunut vuosi on ollut huima. Ylämäkiä ja alamäki ihan kunnolla.

Oma kasvuni on ollut suurta.

Rakastan mitä teen.

Keväällä halusin tehdä työtä bisnesvalmentajan kanssa henkilökohtaisesti, 1on1. Löysin sopivan valmentajan yhdysvaltalaisesta valmennusryhmästä. Allison O’Brienin. Tai niin luulin, että hän on sopiva. Kävikin hyvin pian ilmi, että hän oli tehnyt ahneuksissaan monen yrittäjän mokan. Ottanut liikaa asiakkaita. Hän ei pystynyt tekemään työtään. Ei minun kanssani, eikä yhteisten tuttujen kanssa. Hän hävisi. Took the money and ran. 

Olin siis sijoittanut valmentajaan. Luottanut häneen. Ja hän hävisi rahojeni kanssa. (Loppu hyvin kaikki hyvin. Rahat palautuneet!)

Se teki pienoisen loven luottamukseeni, mutta se oli opetus. En ollut kuunnellut intuitiotani. Silloin kun se puhuu niin sitä kannattaa kuunnella.

Halusin kuitenkin uutta oppia,halusin kasvaa ja halusin kehittyä.

Meet Becky Dickson. 

Becky on yksi parhaista valmentajista, joita olen nähnyt. Ja valmennuspiireissä olen nähnyt paljon. Hän on hyvin suora. Menestynyt. Kiroilee eikä pyytele sitä anteeksi. Ei kuuntele tekosyitä. Monen huippuvalmentajan takana ja opettajana. Saa vahvuudet esiin ja kun olet saavuttanut epämukavuusalueesi… hän toivottaa tervetulleeksi toiselle puolelle.

Olemme nyt tehneet työtä mastermind-ryhmässä 4 kuukautta. Tuloksia näkyy. Ennenkaikkea pääni sisällä.

Jos uskot siihen, voit sen saavuttaa. Mindset. En voi puhua tästä tarpeeksi. Tiedän itse, miten paljon se vaatii työtä. Ja kun saat sen kohdilleen niin ei tarvitse ihmetellä ja kysellä. Teet. Onnistut. Opit. Puhdistat tomut ja jatkat. Kuuntelet sydäntäsi ja luotat siihen.

Joten… mihin sitä valmentajaa tarvitaan? Lupasin kertoa sen. 

Kaikki nämä upeat naiset ovat auttaneet minua matkallani. Ja kaikkien oppeihin palaan aika-ajoin.

En olisi tässä ilman näitä naisia.

Sain askeleet. Sain rohkeutta. Opin erottamaan pelon äänen. Opin erottamaan tekosyyt, joilla mieli koittaa pitää pienenä.

Uskon itseeni. Uskon yritykseeni. Teen tulosta.

Autan, tuen ja kannustan uuden ajan yrittäjiä matkalla omaan taloudelliseen vapauteen. 

En hiljene. En piilottele. Koska pystyn auttamaan. Ja se on minun elämäntehtäväni. 

Nämä naiset ovat syy, miksi nousen aamuisin sängystä ja teen tätä mitä teen. 

Valmennan heitä. 

Tuen. Rohkaisen. Annan tukeni. Ja autan nousemaan omien pelkojen, tekosyiden ja uskomusten ylitse. Kohti omaa todellista voimaa. 

Tätä minä teen valmentajana. 

Ja rakastan mitä teen. 

 

Ja jos sinä mietit sitä, kuinka voin sinua auttaa klikkaa tästä. Tämä on juuri sinulle, uuden ajan yrittäjä.

Valmentaja auttaa sinua näkemään omat vahvuutesi ja voimasi. Taitosi ja osaamisesi. Silloinkin kun et itse näe. Ja sitten teet suunnitelman, kuinka pääset sinne, missä haluat olla.

Ja tässä minä voin auttaa sinua.