Olen valmistellut tätä kirjoitusta mielessäni paljon. Jännittänyt julkaisemista, mutta samalla voin olla varma, että tälläkin on aikansa ja paikkansa. 

Viimeisen kuukauden aikana olen kokenut elämäni suurimman ilon ja samaan aikaan elämäni suurimman surun. Elämän väkevä tasapaino on ravistellut, vienyt ytimeen, venyttänyt minua enemmän kuin arvasinkaan. Ja samalla, olen saanut entistä syvempää ymmärrystä siitä, mikä on tärkeintä. 

Kuoleman tullessa kylään kaikki muu jää. Ja saakin jäädä. Pitikin jäädä. Jotta kuulin ja ymmärsin vielä paremmin. Kulunut kuukausi laittoi kerralla kuntoon tärkeysjärjestykseni, vaikka pitkällä sen suhteen olinkin. Ymmärsin entistä vahvemmin sen, mihin haluan käyttää aikaani ja millä on merkitystä. 

Onko sinulle käynyt myös näin? Joku tapahtuma auttaa sinua ymmärtämään kunnolla sen, mikä on sinulle tärkeintä?

Samaan aikaan kun kävin läpi omaa suruprosessiani, tiesin myös, että energiaa ja tilaa vapautuu uudelle. Tunsin sen. Ja tunnen edelleen tänä päivänä. Jatkuva, kuluttava, jaksamista syövä huoli oli poissa. Jatkuvassa valmiustilassa olo alkoi haihtua. Jatkuva varautuminen pahimpaan oli loppu. Pahin tapahtui ja samalla ymmärsin, että kaikki meni juuri niinkuin pitikin. 

Pääsin entistä paremmin kaiken suuren ytimeen ja aloin taas kuulla sitä, miksi olen täällä ja mikä on tehtäväni. Moni asia, minkä olin luullut olevat tärkeää ja tarpeellista… ne jäivät. Niiden piti jäädä. Ja asiat joiden piti kasvaa, olivat yllättäen valmiina kalenterissa, ikäänkuin ne olisivat odottaneet oikeaa aikaa. En edes muista laittaneeni niitä sinne, mutta varmasti olen näin tehnyt. Nyt niillekin on kapasiteettia. 

Olen miettinyt paljon yrittäjyyttä viimeisen kuukauden aikana, kun halusin ottaa paljon tilaa. Ja samaan aikaan saan ihania, innostuneita viestejä Menestyjän Bisnespakista. Ne viestit ovat tuoneet hymyn silloin, kun mikään muu ei ole hymyilyttänyt. Ja tavallaan, universumin hauska viesti on se, että antamani apu tuli luokseni kun sitä eniten tarvitsen. Olemme tässä siis yhdessä, hyvin vahvasti. 

Mitä hyvää voisit löytää vastoinkäymisistä, mitä olet kohdannut viime aikoina? Ovatko ne opettaneet sinulle jotakin?

Nyt kun tilaa oli ottaa vastaan, sain kutsun Yle Puheen Nosto- ohjelmaan puhumaan yrittäjyydestä. Tästä linkistä pääset kuulemaan keskustelumme: https://areena.yle.fi/1-4343549

Toivottavasti voit hyvin, kaiken hyvän ja oppien keskellä. Itse nautin kauniista pakkaspäivistä ja hengittelen hymyillen, rauhassa.